FA-Kupa: a Manchester United a Liverpoolt ejtette ki – Videóval

Már a legjobb 16 közé jutás a tét az FA-kupában. Ennek a körnek egyértelműen a Manchester United – Liverpool párharc a slágermeccse, azonban voltak mér érdekes találkozók a mai játéknapon.

A játéknap legjobban várt összecsapása igazán élménydús és fordulatos volt, nem úgy, mint a két együttes bajnoki mérkőzésén. A Liverpool két alkalommal is vezetést szerzett Salah révén, de a Vörös Ördögök Greenwood és Rashford találataival kitudott egyenlíteni kétszer is, majd a csereként beálló Bruno Fernandes eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A Chelsea az újabban ismét sokat alkalmazott fiatal csatár, Tammy Abraham mesterhármasával jutott túl alacsonyabban rangsorolt ellenfele ellen nagyon simán, míg a Leicester hátrányból fordítva ütötte ki idegenben a Brentford együttesét egy küzdelmes összecsapáson. A Fulham és a Burnley kiesési rangadót játszott volna, ha bajnoki találkozón csapnak össze, amelyen a vendégek örülhettek volna jobban, de sima idegenbeli győzelmük így is a legjobb 16 közé jutást eredményezte.

FA-kupa a legjobb 16 közé jutásért vasárnapi játéknapjának az eredményei
Chelsea – Luton (II.) 3-1 (2-1)
Gólszerzők: T. Abraham (11. 17. 74.) ill. J. Clark (30.)

Brentford (II.) – Leicester City 1-3 (1-0)
Gólszerzők: M. Sorensen (6.) ill. C. Ünder (46.), Y. Tielemans (51. – büntetőből), J. Maddison (71.)

Fulham – Burnley 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. J. Rodriguez (31. 71. – büntetőből), K. Long (81.)

Manchester United – Liverpool 3-2 (1-1)
Gólszerzők: M. Greenwood (26.), M. Rashford (48.), B. Frenandes (78.) ill. M. Salah (18. 58.)

Később kezdődik
21.00 Everton – Sheffield Wednesday