Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Emlékezetes meccsen nyert az Inter a Milan ellen! – Videóval!

Az olasz kupa negyeddöntőjében egy végletekig feszült városi derbit nyert meg az Inter városi riválisa, az AC Milan ellen.

Hamisítatlan derbit játszottak a felek, ahol volt minden: sportszerűtlenség, balhé, kiállítás, tizenegyes, kapusbravúr, de még játékvezetői csere is.
Zlatan Ibrahimovic remek góljával az első félidő derekán az AC Milan került előnybe. (1-0) A svéd klasszis aztán szép lassan főszereplővé vált, nem csak a gólja miatt. A szünet előtti utolsó percekben csúnyán összeszólalkozott, majd összebalhézott Romelu Lukakuval. A két csatársztárt alig lehetett lefogni, vélhetően sokat fognak még beszélni a történtekről.

A szünet után Ibrahimovic, sárga lappal a birtokában elkövetett egy buta szabálytalanságot, hátulról buktatva ellenfelét, amiért szűk egy óra elteltével kiállította az a Paolo Valeri játékvezető, aki maga sem tudta sérülés (!) miatt a pályán tölteni a 90 percet.

Emberelőnyben szépen-lassan az Inter felőrölte ellenfelét, és bár egy Lukaku-tizenegyessel egyenlített (1-1) Antonio Conte csapata, a 10 (!) perc ráadásig nem jutottak döntésre a csapatok.

A 98. percben aztán érkezett az a Christian Eriksen, akit már sokan eladtak az Intertől, és egy tizenhatos előteréből elvégzett szabadrúgást mesterien tekert a csapatát több alkalommal is góltól megmentő Ciprian Tatarusanu kapujába. (2-1)

Az Internél – érthető módon – óriási volt a boldogság a lefújást követően. Érezhetően hatalmas feszültség szabadult fel a kék-feketékből, akik a Juventus-Spal párharc győztesével játszanak majd az Olasz Kupa elődöntőjében.

Inter – Milan 2-1 (0-1)
Stadio Giuseppe Meazza, Vezette: P. Valeri (majd D. Chiffi)
Gólszerző: Lukaku (71. büntetőből) Eriksen (90+8.) illetve  Ibrahimovic (31.)
Sárga lap: Lukaku (45.), Brozovic (52.), Hakimi (90+10.) illetve Kjaer (17.), Ibrahimovic (45+1.), Rebic (65.), Kessie (90+9.)
Piros lap: Ibrahimovic (58.)

Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Kolarov (Young (90+2.) – Perisic (L. Martinez, 67.), Vidal, Brozovic (Eriksen, 86.), Barella, Darmian (Hakimi, 46.) – Sanchez, Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte

Milan: Tatarusanu – Dalot, Romagnoli, Kjaer (Tomori, 20.), T. Hernández – Kessie, Meite – Saelemakers (S. Castillejo, 85.), B. Diaz (Rebic, 60.), R. Leao (Krunic, 85.) – Ibrahimovic. Vezetőedző: Stefano Pioli