Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fenerbahce: ezért választotta Özil a 67-es mezszámot

A játékosok néha egészen elképesztő mezszámot választanak maguknak, ha a klasszikus és kedvenc jelölések már elfogytak az adott csapatnál. Így járt most a különc Mesut Özil is, aki az Arsenalt hagyta el a Fenerbahce kedvéért.

Igazi kuriózum Mesut Özil Törökországba igazolása. A Németországban született és a német válogatottal világbajnoki címet szerző játékos ugyanis ízig-vérig török. Tehát tulajdonképpen hazatért Isztambulba. Igaz, szülei nem a 15 millió metropoliszból származnak, de erről kicsit később.

Özil a Schalke és a Werder Bremen mezében sem lehetett tízes, de a Real Madrid és az Arsenal mellett a német válogatott is biztosította számára a kultikus számot. Az Arsenaltól méltatlan körülmények között eltávolított középpályás természetesen szerette volna ezt a mezt kapni a Fenernél is. Azonban a török liga szabályai szerint egy mezszámot egy szezonon belül csak egy focista viselhet a klubnál. A tízes a Fenernél jelenleg Mbwana Samatta, aki a nyáron alighanem lemond erről Özil kedvéért.

Szóval a 67-es: mint kiderült a Footyheadlines nyomozásának köszönhetően, ez a választás egy gesztus az Özil szülők felé. A jó Mesut ősei ugyanis a Fekete-tenger partjáról, Zonguldak tartományból származnak. Az ottani postai irányítószám pedig nem más, mint a 67000, illetve a járművek regisztrációs száma is tartalmazza a 67-est.