Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: hosszabbításban ütötte ki a Betis a Sociedadot – Videóval

A spanyol labdarúgó kupa nyolcaddöntőit rendezték, a keddi játéknapon öt élvonalbeli és egy másodosztályú csapat esett egymásnak a továbbjutásért.

A Valladolid a Levantét fogadta, avagy a La Liga alsóházi csapatai mérkőztek meg egymással. A találkozó végig izgalmas volt és fordulatos, mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a támadásokra, amelyből a vendégek jöttek ki jobban, hiszen ők négyet rúgtak, míg a hazaiak csak kettőt.

A Betis és a Sociedad a hétvégén is összecsaptak egymással, akkor a bajnoki találkozón 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok, és most sem bírtak egymással a rendes játékidőben, 1-1-el ért véget a találkozó. A hazaiak a hajrában tudtak egyenlíteni Oyarzabal korai gólját követően, igaz a Betis bő félórát emberelőnyben játszhatott, majd kiállítás sorsára jutott Sanabra, így újfent egyenlő létszámmal voltak az együttesek. A hosszabbításban Borja Iglesias duplázni tudott, ezzel a negyeddöntőbe rúgva csapatát.

A Villarreal nagy nehézségek árán gyűrte le B csapatával a másodosztályban szereplő Girona együttesét, akik végig partiban voltak, nem adták könnyen magukat. A Sárga tengeralattjáró Pino góljával jutott a legjobb 8 közé, a fiatal középpályás jókor állt jó helyen és a kapuba pofozta a kipattanót.

Valladolid – Levante 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Toni (13.), S. Weissman (65.) ill. E. Bardhi (23.), M. Malsa (45.), Coke (59.), J. Morales (80. – büntetőből)

Betis – Real Sociedad 3-1 – hosszabbítás után (1-1)
Gólszerzők: S. Canales (79.) ill. M. Oyarzabal (13.)
Kiállítva: Sanabria (76.), B. Iglesias (96. 111.) ill. Illarramendi (48.)

Girona – Villarreal 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Y. Pino (19.)

A legjobb 8 közé jutásért vívott további mérkőzések
Szerda
19:00 Sevilla – Valencia
21:00 Almería – Osasuna
21:00 Rayo Vallecano – Barcelona (Sport 1)

Csütörtök
19:00 Navalcarnero – Granada (Sport 1)
21:00 Alcoyano – Athletic Bilbao (Sport 1)

A Betis – Sociedad mérkőzés videós összefoglalója: