Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: emberhátrányban győzte le az Atalanta a Laziót – videóval

A Coppa Italia negyeddöntőjében az Atalanta és a Lazio találkozott egymással. Az első félidőben mindkét csapat megmutatta magát, kétszer is, de a második félidőben nagyon felszívta magát az Atalanta, és emberhátrányban is megnyerte a mérkőzést. 

Gólgazdag és eseménydús első félidőt játszottak a csapatok. Kiegyenlített volt a mérkőzés, de a vezetést a 7. percben az Atalanta szerezte meg: egy szöglet után Berat Djimsiti elé pattant a labda, amit laposan a kapu közepébe lőtt. 10 perccel később azonban egyenlített a Lazio: Francesco Acerbi beadását Vedat Muriqi fejelte a bal felső sarokba. A fővárosi csapat ráadásul a 34. percben már vezetett is, miután Acerbi a szólója után laposan a kapu közepébe lőtte a labdát. Nem örülhettek azonban ennek sokáig, mivel az Atalanta 3 perccel később kiegyenlített: Luis Muriel indítását Ruslan Malinovsky kapta meg a kapu előterében, majd szépen eltekerte a jobb alsó sarokba a hiába vetődő Pepe Reina mellett. A játékrészben több gól már nem esett.

A második félidő egy kiállítással kezdődött, mivel az 54. percben a hazaiak játékosának, Jose Palominónak egy csúnya belépő után azonnal felmutatták a piros lapot. Ez azonban nem vette el az Atalanta kedvét, és mindössze 4 perccel később vezető gólt lőtt: Aleksey Miranchuk remekül vette át Cristian Romero passzát, majd a védőjét lerázva a kapu közepébe tüzelt. A 65. percben ráadásul Wesley Hoedt szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kaptak a hazaiak, de Zapata kihagyta a lehetőséget. Végül ez nem bosszulta meg önmagát, hiába küldte be Inzaghi Immobilét is, és a mérkőzés lassan és kissé eseménytelenül telt el, ami végül az Atalanta győzelmével ért véget.

Atalanta – Lazio: 3-2 (2-2)
Helyszín:  Gewiss Stadion (Bergamo) Vezette: Luca Pairetto
Gólszerzők: Djimsiti (7.), Malinovsky (37.) ill. Muriqi (17.), Acerbi (34.)
Sárga lap: Romero (11.), Malinovsky (16.) ill. Gabarron (22..), Fares (22.), Escalante (57.)
Kiállítás: Palomino (54.) ill. –

Atalanta: Gollini, Palomino, Romero, Djimsiti, Gosens, Freuler, Pessina, Maehle (Caldara, 88), Malinovsky (Zapata, 60.), Miranchuk (De Roon, 59.), Muriel (Toloi, 63.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Lazio: Reina, Gabarron (Parolo, 46.), Hoedt (Immobile, 71.), Acerbi, Marusic, Akpa Akpro, Escalante (Correa, 62.), Milinkovic-Savic, Fares (Lazzari, 46.), Muriqi, Pereira (Lulic, 81.). Vezetőedző: Simone Inzaghi