Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Bombameglepetés az Old Traffordon! – Videóval!

Az angol Premier League 20. fordulójának legnagyobb meglepetését aratta a Sheffield United azzal, hogy győzni tudott a Manchester United otthonában.

Abszolút esélyesként várhatta az MU a találkozót a tabellán utolsó helyet elfoglaló Sheffield ellen. Magabiztosan kezdett ugyan Ole Gunnar Solskjaer csapata, abszolút fölényben futballozott, ám a vendégek David de Gea bizonytalan kimozdulásának is hála, Kean Bryan fejesével megszerezték a vezetést. (0-1)

Nem igazán tudott már felpörögni a szünetig a hazai csapat a masszív és szervezett csapat benyomását keltő Sheffield ellen.

A szünet után ott folytatódott a találkozó, ahol az elsőben abbamaradt. Az MU próbálkozott, de az igazi átütőerő ezen a napon hiányzott Solskjaer csapatából. Harry Maguire remek fejesével ugyan összejött az egyenlítés (1-1), de a fordítás már nem, sőt! A hajrá előtt Oliver Burke közeli lövése megpattant Axel Tuanzebén, és a felső lécről De Gea hálójában kötött ki (1-2).

Az MU nagyon rossz napot fogott ki, a hajrában sem sikerült komoly lehetőséget kidolgoznia a “vörös ördögöknek”, így csalódást keltő vereséget szenvedtek teljesen váratlanul. A Sheffield United-et minden dicséret megilleti, talán ha ilyen szervezetten futballoztak volna eddig, nem állnának a tabellán ott, ahol: a bravúros győzelem ellenére is az utolsó helyen.

Manchester United – Sheffield United 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Maguire (64.) illetve Bryan (23.), Burke (74.)

Egy időben játszották:

Everton – Leicester City 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
J. Rodriguez (30.) illetve Tielemans (67.)

A két élcsapat találkozóján az Everton szerzett vezetést, ám Carlo Ancelotti csapata nagyon átadta a kezdeményezést a leicesternek, amely fölényben futballozva, számos helyzetet kidolgozva végül csupán az egyenlítésig tudott a Goodison Parkban.

 

Tabella:

A góllövőlista élmezőnye:

A 20. fordulóból még hátra van:

Csütörtök, 21:00 Tottenham – Liverpool (Tv: Splíer 1)