José Mourinho a Napoli kegyvesztettjét akarja – sajtóhír

A Special One becenévre hallgató portugál szakember mindenképpen szeretne szerződtetni egy középhátvédet, így jöhet szóba a nápolyiak bekkje.


Angol és olasz sajtóinformációk szerint José Mourinho kérésére a Tottenham Napoli védőjét, Nikola Maksimovicsot szemelte ki hátsó sorának megerősítésére, aki nyáron ingyen csatlakozhat a londoni gárdához.

A huszonötszörös szerb válogatott középhátvéd új kihívásokra vágyik, ezért 2021-ben lejáró szerződését nem hajlandó meghosszabbítani, így már most szabadon tárgyalhat kérőivel. A hírek szerint a Spurs csapatán kívül a West Ham United, az Everton, az AC Milan és az AS Roma is szívesen tudná a soraiban Maksimovicsot. A masszív bekk jelenlegi piaci értékét 15 millió euróra becsüli a német transfermarkt.de.

Maksimovic 2017-ben igazolt Nápolyba a Torinótól, de már előtte egy évet szerepelt kölcsönben a csapatnál, ezért is vásárolták meg őt opciós jogukkal élve. A Napolinál eltöltött öt és fél idényéből egy felet kölcsönben a Szpartak Moszkvánál játszott. Világoskék színekben összesen 86 alkalommal futhatott ki a zöld gyepre tétmérkőzéseken a 28 éves szerb játékos, amelyen két gólt és két gólpasszt jegyzett. A 2020/21-es idényben leginkább a cserepadról figyelhette végig a találkozókat.