Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: válogatott védőt igazolt a Kisvárda

A Kisvárda a klub honlapján jelentette be, hogy szerződtette a kétszeres albán válogatott belső védőt, Herdi Prengát.

A 26 éves játékos legutóbb a Riga FC játékosa volt, ahol az év végén lejárt a szerződése, így a kisvárdai klub ingyen szerezte meg. Prenga kétszer nyert bajnokságot a lett csapattal.

Prenga Horvátországban született és Dinamo Zagreb utánpótlásában nevelkedett. 15 éves korától rendszeresen szerepelt a horvát utánpótlás válogatottakban, azonban 2015-ben szülei származása révén az albán nemzeti csapatot választotta. 11-szer szerepelt az U21-es csapatban, 2018-ban pedig debütált a felnőtt csapatban is.

A Kisvárda nem hozta nyilvánosságra mennyi időre írt alá a védő, a mezszáma azonban, már ismert, a 39-es Prengáé.

Az elmúlt év végén lejárt a szerződésem, így szabadügynökké váltam, a Kisvárda kitartóan keresett, így végül igent mondtam az invitálására. Új kihívásokat kerestem, sok jót hallottam a magyar bajnokságról, így előrelépésnek érzem a karrieremben, hogy ide kerülhettem. Több, a csapat meccséről készült felvételt láttam, meggyőződhettem róla, hogy remek labdarúgók alkotják a keretet. A Fehérvár elleni szerdai mérkőzést nem tudtam megtekinteni, mert éppen úton voltam ide, de követtem a történteket, örültem a győzelemnek. Ott vagyunk a dobogón, miért ne sikerülhetne kiharcolni a nemzetközi porondra jutást. Tudom, új csapatom gondokkal küzd a belső védő szerepkörében, ezt szeretném orvosolni, rövidtávon az a célom, hogy kiharcoljam a helyem a csapatban, jól teljesítsek, és hozzásegítsem a csapatot a minél jobb eredmények eléréséhez.”– nyilatkozta a játékos a klub honlapjának.

Középső védőt, már igazolt a klub a téli átigazolási időszakban, akkor a szerb Lazar Cirkovic-ot tudták megszerezni.

Az NB I állása