Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a magyar válogatott világklasszis

Klubcsapata a csütörtöki napon hivatalos oldalán keresztül adott tájékoztatást róla, hogy a kiváló magyar játékos az aktuális idény végén befejezi pályafutását…

 

A német VfL Wolfsburg női csapatának hatszoros német bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékosa, Jakabfi Zsanett közölte, hogy az aktuális szezon végeztével visszavonul a labdarúgástól, melyet a következőképpen kommentálta csapata hivatalos honlapján:

“Nem volt könnyű döntés, de régóta érlelődött már bennem. Úgy érzem, itt az ideje befejezni a pályafutásomat. Sok fénypontja volt a Wolfsburgban eltöltött időmnek, mind a privát életben a lányokkal, mind sportszakmai szinten. Nagyszerű barátokat szereztem, és mindent megnyertünk. Az egyik legszebb emlékem a 2013-as Bajnokok Ligája-győzelem Londonban, de a többi trófeánkra is szívesen emlékszem vissza. Ezek mind olyan emlékek, amelyeket még fel kell dolgoznom. Szeretném kiélvezni a csapattal a maradék időt, és természetesen szakmailag is a lehető legjobb eredményt akarom elérni, hogy legyen mit ünnepelnünk a szezon végén.”

A 31. életévét februárban betöltő Jakabfi tizenkét évvel ezelőtt, 2009 júliusában igazolt az MTK-tól a Wolfsburghoz, melynek tagjaként azóta hatszor nyerte meg a női Bundesligát, hétszer a Német Kupát és kétszer, 2013-ban és 2014-ben a Bajnokok Ligáját, ezzel a mai napig az egyetlen BL-győztes magyar labdarúgónak mondhatja magát. A bő egy évtized alatt 110 gólt szerzett csapatában.

“Meglepődtünk Zsanett bejelentésén, de nagyon tisztelem, amiért az idény ilyen korai szakaszában meghozta ezt a döntését” – jegyezte meg a klub sportigazgatója, Ralf Kellermann.