Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane már több vereséget szenvedett a második regnálása alatt, mint CR-rel összesen

Azt már bátran ki lehet jelenteni, hogy egy spanyol bajnokság ide vagy oda, Zinedine Zidane második regnálása nem igazán nevezhető sikernek, amit a számok is bizonyítanak. 

Zinedine Zidane már most több mérkőzést veszített el a második regnálása alatt a Real Madrid edzőjeként, mint amennyit összesen az első érájában. Mindez számokban kifejezve: a francia Cristiano Ronaldo távozása óta 90 meccsen irányította a habfehéreket, és ezekből 19 alkalommal szenvedett vereséget, míg az első regnálása alatt 149 meccsen 16-szor kapott csak ki.

A Real Madrid hanyatlása még a 2019/20-as bajnoki cím megszerzése ellenére is nyilvánvaló. A legutóbbi, Levante elleni vereségük után már 8 alkalommal kaptak ki a szezonban, ami már csak egy mérkőzésre van a 2017/18-as szezonban elért negatív rekordtól. Zidane, mint ismeretes, a szezon végén búcsút is intett a királyi gárdának, Cristiano Ronaldóval egyetemben.

A francia irányítása alatt a győzelmi arányuk 12 százalékkal esett vissza, míg a vereségi arányuk a duplájára nőtt. Zidane már most a 14,64 százalékát vesztette el az összes tétmeccsének, ami még José Mourinho 12,3 százalékos értékétől is rosszabb – a portugál 22-szer szenvedett vereséget 178 találkozón.

Ez a visszaesés is visszaköthető Cristiano Ronaldóhoz. A portugállal is nehezen indult be a Real Madrid sikergépezete, de végül elképesztő mennyiségű trófeát gyűjtöttek be együtt, köztük zsinórban három BL-győzelmet is. A spanyol csapat a távozása óta viszont csak szenved. Ronaldóval a Real Madrid 519 mérkőzésből 64-et veszített el (12,33%) és 374-et nyert meg (72%). Nélküle 136 mérkőzésből 33 alkalommal kaptak ki (24,26%) és csak 89-et nyertek meg (58,85%). Bár miután a Juventusba igazolt, a játékosok, az edzők és a szurkolók is úgy gondolták, hogy majd csapatszinten meglövik Ronaldo évi nagyjából 50 gólját, de a valóság ennek a közelében sincs: a portugállal a csapatban 2,65 gólt lőttek meccsenként, míg nélküle csak 1,8-at.