Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kilenc emberrel kapott ki az Arsenal a Wolvestól – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) hétközi, 22. fordulójának nyitómeccsén a keddi kora esti órákban a csatárát elengedő Wolves és a legutóbb a MU ellen ikszelő Arsenal mérte össze erejét egymással a Molineux Stadionban…

A Wolves hátrányból fordítva a mérkőzést kettős emberelőnyben befejezve diadalmaskodott 2-1-re az Arsenal ellen. Az “ágyúsok” házon kívül is az első pillanattól kezdve igyekeztek uralni játékot, s Arteta legénysége több akciót vezetett, a helyzetekkel sem maradtak adósak, noha Aubameyang csak a kispadon kapott helyet. Az első tíz percen belül meg is szerezhették volna a vezetést, Saka találatát azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette. Lendületben maradtak a londoniak, és Rui Patriciónak több alkalommal is védést kellett bemutatnia, a 33. percben azonban Nicolas Pépé remek megmozdulásával szemben már a portugál kapus is tehetetlen volt. Nem bírta megtartani az előnyét az Arsenal a szünetig, ugyanis a ráadás pillanataiban David Luiz utolsó emberként belebotlott Willian José lábába, melyért a játékvezető a videofelvételek megtekintése után kiállította a brazil védőt és büntetőt ítélt a Wolves javára. A tizenegyesből Ruben Neves egyenlítette ki a találkozó állását, az “ágyúsok” pedig tíz emberrel maradtak a második félidőre. A létszámfölényben játszó Wolves percek alatt átvette a vezetést a térfélcsere után, miután Joao Moutinho közel 25 méterről egy védhetetlen átlövést küldött Leno kapujába. A vendégek beküldték a félidő derekánál Aubameyangot is, de az utolsó húsz percen belülre érve Bernd Leno is a kiállítás sorsára jutott, miután a tizenhatoson kívül kézzel tisztázott. A kiállított német portás helyén így a cserekapus Runnarson debütálhatott a PL-ben. Kilenc emberrel az Arsenalnak nem sok esélye maradt bármit is változtatni, és egygólos vereséget szenvedett.

Ezzel az eredménnyel fordult a kocka mindkét csapat számára: a Wolves kilenc nyeretlen meccs után győzött, az Arsenal pedig hét forduló óta először szenvedett vereséget.

Wolverhampton Wanderers – Arsenal 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Neves (45+5.), Joao Moutinho (49.), ill. Pépé (33.)
Kállítva:ill. David Luiz (45+3), Leno (72.)

 

A 22. forduló eddigi eredményei

Sheffield United – West Bromwich Albion 2-1
Wolverhampton Wanderers – Arsenal 2-1

A 22. forduló további programja

Kedd:
21:15 Manchester United – Southampton (tv: Spíler 1)
21:15 Newcastle United – Crystal Palace (tv: Spíler 2)

Szerda:
19:00 Burnley – Manchester City (tv: Spíler 1)
19:00 Fulham – Leicester City (tv: Digi Sport 1)
20:30 Leeds United – Everton (tv: Spíler 2)
21:15 Aston Villa – West Ham United (tv: Digi Sport 3)
21:15 Liverpool – Brighton & Hove Albion (tv: Digi Sport 1)

Csütörtök:
21:00 Tottenham – Chelsea (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye