Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Mindkét mérkőzés a hosszabbításban dőlt el, a Barcelona lehetetlen helyzetből jutott tovább!

A Király-kupa negyeddöntői a tegnapi nap folyamán kezdődtek el. Elsőként a Sevilla jutott be a legjobb 4 közé, ma este pedig a Levante és a Barcelona csatlakozott hozzá a Villarrealt és a Granadát kiejtve.

A rendes játékidőben végig nagy fölényben futballozott Unai Emery legénysége a Levante otthonában, ám hiába találtak el 12 alkalommal Cardenas kapuját, a hazaiak hálóőre több nagy bravúrt is bemutatva tartani tudta a 0-0-s állást. A hosszabbításban a Levante már egyenrangú ellenfele tudott lenni a Villarrealnak, de úgy nézett ki, hogy büntetőpárbaj fogja eldönteni a továbbjutó kilétét. Végül azonban erre nem került sor, ugyanis a 121. percben Roger bevette a vendégek portáját, így hiába támadta végig a mérkőzést a Villarreal, a legjobb 4 közé a Levante jutott be.

Levante – Villarreal 1-0 (0-0) h.u.
Gólszerző: Roger (120+1.) ill. –

Már a mérkőzés első perceiben nagy nyomást gyakorolt a Granada kapujára a Barcelona. Messiék azonban hiába futballoztak hatalmas fölényben az első 45 perc során, nem tudtak betalálni. A félidő második felében viszont a Granada eredményes tudott lenni, és Kenedy góljának köszönhetően előnybe is kerültek, 1-0! A második játékrészben sem változott a játék képe, a Barcelona dolgozta ki a helyzeteket, a gólokat pedig a Granada lőtte. A 48. minutumban Soldado is bevette ter Stegen portáját ezzel megduplázva az előnyt, 2-0! Ezt követően a Granada még az eddigieknél is jobban visszaállt és jól állta a sarat, a legvégén azonban hatalmas hajrát mutatott be a Barca. A 88. percben összejött a szépítés a vendégeknek, Griezmann góljával, 2-1, majd a 92. percben Alba találatával sikerült hosszabbításra menteni a találkozót, 2-2! A ráadásban tovább folytatódott a Barcelona fölénye, a 100. percben Griezmann újabb góljával már náluk volt az előny, 2-3! 3 perccel később egy büntetővel egyenlíteni tudtak a hazaiak Fedének köszönhetően, 3-3! Ezután viszont kétszer is betalált a Barcelona de Jong és Alba révén, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát. Hiába vezetett végül a 88. percig kettővel a Granada, a Barcelona egy nagy hajrát bemutatva érvényesíteni tudta a papírformát.

Granada – Barcelona 3-5 (1-0) h.u.
Helyszín: Nuevo Los Cármenes Stadion Vezette: J. Sanchez
Gólszerzők: Kenedy (33.), Soldado (47.), Fede (103. – büntető) ill. Griezmann (88., 100.), Alba (90+2., 113.), de Jong (108.)
Sárga lapok: Eteki (29.), Sanchez (77.), Montoro (90+3.), Vallejo (119.) ill. Messi (25.), Alba (103.)
Kiállítás: – ill. –

Granada: Escandell – Neva, Sanchez, Duarte, Diaz (Foulquier 46.) – Montoro, Eteki (Perez 106.), Kenedy (Machis 46.), Soro (Fede 58.), Puertas (Vallejo 80.) – Soldado (Suarez 66.) Vezetőedző: Diego Martinez

Barcelona: ter Stegen – Roberto (Dest 57.), Araujo, Umtiti (Braithwaite 63.), Alba – de Jong, Busquets (Puig 76.), Pedri (Lenglet 106.) – Trincao (Dembele 63.), Messi, Griezmann Vezetőedző: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Almeria 0-1 Sevilla

Szerda:
Levante 1-0 Villarreal
Granada 3-5 Barcelona

Csütörtök:
Real Betis – Athletic Bilbao (Tv: Sport 2)