Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: megint nem tudott nyerni a Besiktas – videóval

A listavezető Fenerbahce keddi győzelme után szerdán az üldöző Fenerbahce együttesén volt a sor, amely az Antalyaspor vendégeként lépett pályára a török bajnokság (Süper Lig) 23. fordulójában…

Ismét pontot vesztett a Besiktas csapata, amely 1-1-es döntetlenre végzett az Antalyaspor otthonában. Annak ellenére, hogy a favorit vendégek a találkozó kezdetétől fogva fölényben játszottak, a házigazda nem adta olcsón a bőrét, és többször is veszélyes ellenakciókkal vétették észre magukat. Ráadásul több ígéretes lehetőség után nem sokkal a szünet előtt a 19 esztendős Gökdeniz Bayrakdar találatával az előnyt is magukhoz ragadták. Az antalyaiak a továbbiakban biztosan őrizték minimális előnyüket, és úgy tűnt, hogy a BJK nem igazán tud mit kezdeni zárt védekezésükkel, és újabb vereséget szenvedhet el. Menet közben pályára küldték Özyakupot, Ghezzalt és Mensah-t is, de ez sem segített. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt azonban a hazaiak rutinos védője, Veysel Sari második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, a Besiktas pedig percek alatt kihasználta a létszámfölényt 84-szeres horvát válogatott Domagoj Vida jóvoltából. A győztes gólért azonban hiába igyekeztek, nem sikerült bevinniük, így a legutóbbi hazai vereség után ismét pontokat hullajtott a bajnoki címért küzdő egyesület, mellyel már négy pont a lemaradása az éllovas Fenerbahce mögött, és a második helyet sem tudták visszaszerezni a Galatasaraytól.

A frissen szerződtetett Cenk Tosun ezen a mérkőzésen még nem állhatott Sergen Yalcin vezetőedző rendelkezésére, reményeik szerint vasárnap a Konyaspor ellen már ő is bevethető lesz, miközben szombaton Fener-Galata derbit rendeznek Törökországban.

Antalyaspor – Besiktas 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Bayrakdar (39.), ill. Vida (73.)
Kiállítva: Sari (70.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye