Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben gyűjtötte be a három pontot az Inter – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulóját rendezik a hétvégén, amelynek a nyitómérkőzésén a Fiorentina fogadta az Inter csapatát.

Az Inter úgy léphetett pályára, hogyha nyer, akkor átveszi a bajnokságban a vezetést, ezzel nyomás alá helyezve a városi rivális AC Milant. A Kék-feketék pedig nem hibáztak és idegenben győzték le a gyengélkedő Violákat. A vezető gól egy remek Barella lövést követően jött, a fiatal középpályás harmadik találata volt ez az idényben (0-1). A Fiorentina részéről megvolt a lehetőség az egyenlítésre az első félidőben, de Bonaventura és Biraghi próbálkozásánál is állta a sarat a rutinos hálóőr, Handanovic, így a vendégek mehettek elégedettebben a pihenőre.

A második játékrész elején góllal kezdett az Inter, ugyanis az 52. percben Achraf Hakimi átadásából Ivan Perisic tudott betalálni, ennek következtében már kettővel mentek a Antonio Conte fiai (0-2). A vendégek tovább növelhették volna előnyüket, de nem jött össze az újabb találat sem Perisicsnek, sem Bastóninak és Lautaro Martíneznek sem. A Nerazzurri viszont így is győzedelmeskedett, ezzel átvette a vezetést a bajnokságban, igaz az ősi városi rivális AC Milan egy találkozóval kevesebbet játszott. A Fiorentina viszont továbbra is csak a 12. helyet foglalja el a tabellán.

Fiorentina – Inter 0-2 (0-1)
Játékvezető: F. La Penna, Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze)
Gólszerzők: – ill. N. Barella (31.), I. Perisic (52.)

A 21. forduló további mérkőzései
Szombat
15:00 Atalanta – Torino (Digi Sport 1)
15:00 Sassuolo – Spezia (Digi Sport 3)
18:00 Juventus – AS Roma (Digi Sport 1)
20:45 Genoa – Napoli (Digi Sport 1)

Vasárnap
12:30 Benevento – Sampdoria (Digi Sport 2)
15:00 AC Milan – Crotone (Digi Sport 1)
15:00 Udinese – Verona (Digi Sport 2)
18:00 Parma – Bologna
20:45 Lazio – Cagliari (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye