Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányba került, de Varane duplájával fordított a Real az újonc ellen – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 22. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a címvédő Real Madrid 2–1-es győzelmet aratott a sereghajtó Huesca otthonában – a siker kulcsa az elmúlt időszakban sokat kritizált Raphael Varane volt.

Az összecsapás első félideje szinte teljesen eseménytelennek bizonyult: a hazaiaknak kaput eltaláló lövésük sem volt, míg a madridiak csupán egyetlen alkalommal dolgoztatták meg Álvaro Fernández kapust. A második játékrész pörgősebben indult, az Huesca három perc elteltével megszerezte a vezetést Javi Galán révén. Sokáig nem örülhetett a másodosztály tavalyi bajnokcsapata, ugyanis az 55. minutumban a már említett Varane kiegyenlítette a mérkőzés állását – a világbajnok középhátvéd Karim Benzema keresztlécről lepattanó labdájára csapott le. A folytatásban a Real játszott veszélyesebben, ám az újabb gólra egészen a hajráig kellett várni: egy pontrúgást követően ismét Varane volt jó helyen. A találat három pontot ért a Királyi Gárdának.

Zinedine Zidane alakulata ideiglenesen visszavette a második helyet a La Liga tabelláján, az üldöző és ősi rivális FC Barcelona majd vasárnap este lép pályára, méghozzá a Betis vendégeként. Az Huesca nincs könnyű helyzetben, továbbra is az utolsó helyen tanyázik Pacheta együttese.

SD Huesca – Real Madrid CF 1–2 (0-0)
Gólszerzők: Galán (48.), ill. Varane (55., 84.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Alavés 1–0 Valladolid

Szombat
Levante 2–2 Granada
18:30 Elche – Villarreal
21:00 Sevilla – Getafe

Vasárnap
14:00 Real Sociedad – Cadiz
16:15 Athletic Club – Valencia
18:30 Osasuna – Eibar
21:00 Betis – Barcelona

Hétfő
21:00 Atlético Madrid – Celta Vigo

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: