Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Budapesten fogadja az RB Leipzig a Liverpoolt – hivatalos

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan is megerősítette, hogy a nyolcaddöntős RB Leipzig – Liverpool találkozót Budapesten a Puskás Arénában fogják lejátszani február 16-án. 

Igazakká váltak a sajtóhírek, miszerint az UEFA úgy döntött, hogy Budapesten játsszák le az RB Leipzig-Liverpool nyolcaddöntő első felvonását, miután Németország – egyelőre – február 17-ig nem engedi be az országba a brit állampolgárokat. A dátum (február 16.) és az időpont (21:00) nem változott. A hírről mindkét csapat hivatalos honlapja is beszámolt.

Az UEFA azt is kiemelte, hogy nagyon köszöni a két csapat együttműködését és segítségét abban, hogy megoldást találtak a problémára, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatását és azt is, hogy kérdés nélkül beleegyeztek abba, hogy Budapesten rendezzék meg a találkozót.

Ha a németek nem fogadták volna el ezt a lehetőséget, akkor az UEFA automatikusan 3–0-s gólkülönbséggel a Liverpoolnak adta volna a mérkőzést. Így viszont a magyar válogatott tagjai, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is hazai stadionban léphet pályára az angol csapat ellen.