Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: az Újpest és a Diósgyőr is vette az akadályt

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a legjobb 16 közé kerülés a tét – kedden mindkét NB I-es csapat sikerrel vette az akadályt.

Meglehetősen kedvezőtlen időjárás fogadta a csapatokat kedden. A hideg mellett a sok csapadék és a szél is nehezítette a játékosok dolgát, akik ráadásul a gyepen felbukkanó gonosz tócsákkal is meg kellett, hogy birkózzanak. A körülmények ilyen alakulásának hála, lényegében 0% esély volt arra, hogy értékelhető futballt láthassunk. A pályán kialakuló csoportos foglalkozás sokkal inkább egy viharos megyei meccs hősies küzdelmeit idézte, mintsem egy professzionális sportteljesítményt.

De legalább küzdelem volt a pályán. A kvalitások terén azért a Szolnok és az Újpest kerete között van különbség – ami ezen a találkozón egyáltalán nem érződött. Iszapbirkózásban a felek hasonló képességeket villantottak meg. Az újpestiek részéről viszont ki kell emelni, hogy a nehézségek ellenére is tudták hozni a papírformát. A 45. percben büntetőhöz jutottak a Lilák, miután a hazai kapus rosszul jött ki a kapujából és a labdát már nem tudta elérni – a támadót viszont elsodorta. Tallo magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest, a félidőnek ezzel pedig még nem volt vége. A hosszabbítás második percében ugyanis egy szöglet után Csongvai fejjel volt eredményes, így lényegében közvetlenül a szünet előtt el is dőlt a találkozó.

A térfélcsere a folytatásban komoly szerepet játszott, hiszen innentől az Újpestnek kellett az “elárasztott” kaput támadnia, vagyis nem sok közük volt a hazai kapura. Ellenben a szolnokiak feltámadtak és Banainak több földöntúli védést is be kellett mutatnia az eredmény tartásához. A második félidő végül meglepően mozgalmasra sikerült, de az eredmény már nem változott, az Újpest jutott tovább.

A délutáni meccsen a Diósgyőr valamivel könnyebb feladatot kapott, hiszen a Tarpa műfüves pályán fogadta őket. A vendég csapat pedig 32. percben egy öngól után előbb előnybe került, majd Ivanovski révén megjött a második gól is még a szünet előtt. A kegyelemdöfést Grozav adta meg az 58. percben, így kialakítva a 0-3-as végeredményt.

Szolnok – Újpest 0-2
G.: Tallo (45. – büntető), Csongvai (45+2.)

Tarpa – Diósgyőr 0-3
G.: Gál (32. – öngól), Ivanovski (44.), Grozav (58.)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának eredményei és párosításai:

Kedd
Tarpa (M. I.) – Diósgyőr 0-3
Szolnok (II.) – Újpest 0-2

Szerda
13:00 Csákvár (II.) – Paks
13:00 Soroksár (II.) – Kisvárda
13:00 Kazincbarcika (II.) – MTK
13:00 DEAC (II.) – Debreceni VSC
13:00 Tállya (III.) – Kaposvár (II.)
13:00 Taksony (M. I.) – Siófok (II.)
13:00 Dunavarsány (M. I.) – Budafok
13:00 Hódmezővásárhely (III.) – Puskás Akadémia
13:00 Dorog (II.) – Ferencváros (M4 Sport)
13:00 III. Kerület (III.) – Honvéd
14:00 Pécsi MFC (II.) – Haladás (II.)
15:00 Ajka (II.) – Mezőkövesd
19:45 Vasas (II.) – MOL Fehérvár (M4 Sport)

Csütörtök
13:00 Tiszafüred (M. I.) – Zalaegerszeg