Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: fegyelmi eljárás indul Gerard Piqué ellen

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) versenybizottsága fegyelmi eljárást indít a Barcelona védője, Gerard Piqué és a Cadíz elnöke, Manuel Vizcaino Fernandez ellen a játékvezetőkkel kapcsolatos kommentjeik miatt.

Gerard Piqué egy YouTube interjúban beszélt arról, hogy szerinte a spanyol játékvezetők integritása megkérdőjelezhető, mivel nagy részük Real Madrid szurkoló és ezért az ő javukra ítélnek a mérkőzéseken. A spanyol szövetség ezután indított fegyelmi eljárást a játékos ellen.

“A minap egy korábbi játékvezető azt mondta nekem, hogy a spanyol bírok 85 százaléka Real Madrid szurkoló. És akkor csodálkozunk, hogy a Real Madrid javára ítélnek a mérkőzéseken? Még ha öntudatlanul is, de mégis csodálkozunk, hogy az egyik oldalnak többet megengednek, mint a másiknak? Én tisztelem a játékvezetők professzionizmusát és tudom, hogy a legjobban próbálják végezni a munkájukat, de amikor eljön a pillanat…”

– nyilatkozta a katalán gárda a védője, aki jelenleg egyébként sérüléséből lábadozik.

A Cadíz elnöke, Manuel Vizcaino Fernandez pedig egy nyílt levelet küldött a szövetség elnökének, Luis Rubialesnek, amiben élesen kritizálja a játékvezetők munkáját és a videóbíró rendszer rendbetételét követeli erőteljesen, mindemellett nehezményezi, hogy mindezek miatt nem szólalhatnak fel az érintettek.

A spanyol szövetség most kinevez egy jogi képviselőt, aki felügyelni fogja a nyomozást. Az még nem világos, hogy ha Piqué-t bűnösnek találják, akkor milyen szankciókat fognak alkalmazni, különösen úgy, hogy jelenleg is sérüléssel küzd.