Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: A Sevilla alaposan feladta a leckét a Barcának! – Videóval

A spanyol Király-kupa elődöntőjének első felvonásán a Sevilla hazai pályán két gólos előnyt szerzett az FC Barcelona ellen.

Túlzás lenne mondani, hogy bekezdtek volna a csapatok. Sejteni lehetett, hogy valami váratlan sok mindent befolyásolhat (…) A 25. percben ez így is lett.

Jules Koundé gondolt egy merészet, és előre húzódva, végig követett azt a sevillai ellentámadást, amelyet ő maga indított el (1-0).

A vezetés tudatában inkább alakult a hazaiak szája-íze szerint találkozó, és bár voltak helyzetei a Barcának, fölényben finoman szólva sem játszott Ronald Koeman csapata, amikor pedig kellett, Bono kapus rendre a helyén volt.

A hajrában aztán alaposan feladta a leckét Julen Lopetegui csapata a Barcának, miután Ivan Rakitic kíméletlenül kihasználta adódó lehetőségét korábbi csapata ellen. (2-0)

A horvát középpályás nem ünnepelte gólját, pedig nem kizárt, hogy akár a párharc végkimenetelét is meghatározó találatot szerzett.

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik még, hogy egy gólos hátrányban a Barcánál vélhetően még sokat fogják emlegetni Mateu Lahoz és a VAR ténykedését, hiszen részben egészen biztos, hogy joggal érezhetik úgy, hogy elvettek tőlük egy tizenegyest.

Folytatás március 3-án, a Camp Nouban.

Sevilla – FC Barcelona 2-0 (1-0)
Ramón Sánchez Pizjuán stadion, Vezette: A. Lahoz
Gólszerzők: Kounde (25.), Rakitic (85.)
Sárga lap: Jordan (64.), Escudero (66.), (Vidal, 85.) illetve Alba (45+2.)
Piros lap: –

Sevilla: Bono – Escudero (El Haddadi, 69.), Diego Carlos, Kounde, Vidal – Jordan (Gudelj, 80.), Fernando, Rakitic – Gomez (Rekik, 70.), En Nesyri (de Jong, 69.), Suso (O. Torres, 82.). Vezetőedző: Juan Lopetegui

Barca: ter Stegen – Firpo, Mingueza, Umtiti (Umtiti, 90.), Alba – Pedri (Puig, 85.), Busquets, de Jong – Dembelé, Messi, Griezmann. Vezetőedző: Ronald Koeman