Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: 9 gólos mérkőzésen nyert az Everton – videóval

A nap legizgalmasabb mérkőzésén, egy 9 gólos rangadón jutott tovább az Everton az FA-kupában.

Hihetetlen, gólokban gazdag mérkőzésben lehetett része annak, aki a mai nap folyamán az Everton és a Tottenham összecsapását választotta, a szerdai játéknap lezárásaként, hiszen José Mourinho és Carlo Ancelotti együttesei igazi tűzijátékot rendeztek a kupában.

Az első félidőben a Tottenham védője, Sanchez kezdte meg a gólgyártást, hogy a szokásos Mourinho által oly kedvelt “buszozást” megkezdje a londoni csapat az előny tudatában, azonban jött a hideg zuhany és Calvert-Lewin, Richarlison és Siggurdsson kevesebb mint 8 perc leforgása alatt rúgott hármat a vendégeknek, így a portugál terve borult, a Tottenham pedig támadni kezdett.

Lamela révén már az első játékrészben faragott hátrányából a Tottenham, majd a második etapban Harry Kane és Sanchez ünnepelhette góljait azonban ez is csak egy döntetlenhez volt elég, Richarlison 68. percben szerzett gólját követően, így a mérkőzés hosszabbításba torkollott.

A hajrában az Everton gárdájában maradt több energia, így a csereként beálló Bernard góljára már nem tudott válaszolni a londoni együttes.

Everton – Tottenham: 5-4 (3-2)
Gólszerzők: Calvert-Lewin (36.) Richarlison (38. ill. 68.) Sigurdsson (43.) Bernard (97.)ill. Sanchez (3. ill. 57.) Lamela (48.) Kane (83.)
Kiállítás: – ill. –