Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Kupa: képtelen volt előnyt szerezni a címvédő az elődöntőben – videóval

A Portugál Kupa (Taca de Portugal) 2020-2021-es kiírásának első elődöntőjében a Sporting Braga és a címvédő FC Porto mérte össze tudását egymással a szerda esti órákban…

Az FC Porto végül nagy csatában 1-1-es döntetlent ért el a Sporting Braga ellen a Portugál Kupa elődöntőjének első felvonásán. A kék-fehérek aktívabban kezdték a találkozót, és Matheus kapus kapitális hibája után Mehdi Taremi nem túl bonyolult helyzetben emelhetett a kifutó portás felett az üres kapuba még az első tíz perc végén. A továbbiakban is a vendégek játszottak fölényben, több ígéretes helyzetet is kialakítottak, Matheus azonban szép védésekkel igyekezett feledtetni korai bakiját. A Braga első komolyabb lehetőségeire a második félidő elejéig kellett várnunk, de a Porto biztosan őrizte előnyét. Húsz perccel a meccs vége előtt egy elsőre ártalmatlannak tűnő szituációban a videóbíró után kiállították Luiz Diazt egy taposásért, tíz emberrel maradt a Porto. A hajrában így a Braga játszhatott fölényben, igyekeztek is kiegyenlíteni a találkozót, de kevés igazi helyzet adódott előttük. Már jócskán a hosszabbítás perceiben jártunk, amikor a kolumbiai Mateus Uribe egy szabálytalanság után a játékvezető orra előtt lefejelte ellenfelét, így kilencen maradtak a vendégek. A kettős emberelőny már elég volt a Bragának az egyenlítéshez, és a 112. percben egy lecsorgó labdát közvetlen közelről Fransergio pofozott be a Porto kapujába, így semmi nem dőlt el a visszavágóra.

A párharc második mérkőzését március 3-án rendezik a Dragaóban, míg a másik elődöntőben a Benfica a másodosztályú Estoril vendégeként először csütörtök este léphet pályára.

Sporting Braga – FC Porto 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Fransergio (90+12.), ill. Taremi (9.)
Kiállítva:ill. Luiz Diaz (70.), Uribe (90+7.)