Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg befejezte a pályafutását és most edzőnek állt a korábbi klasszis

Bejelentette visszavonulását a Barcelona és a Manchester City korábbi középpályása, Yaya Touré. A hír senkire sem hathatott sokkolóan, hiszen a játékosnak több mint egy éve nem volt csapata.

A 97-szeres elefántcsontparti válogatott játékos legutóbb a kínai Qingdao F.C. csapatában futballozott. A kínaiaknál 2020 januárjában járt le a szerződése, azóta nem volt csapata a játékosnak, azonban csak most döntött a visszavonulás mellett.
Nem fog unatkozni, már alá is írt az ukrán Olimpik Doneckhez, ahol csatlakozik Ihor Klymovskyi stábjához és másodedzőként fog dolgozni.
Touré karrierje kezdetén játszott két évet Doneckben, az azóta megszűnt rivális Metalurh-ban.

Yaya bátyja Kolo is az edzői szakmát választotta, ő Brendan Rodgers segítője a Leicesternél, de korábban a Celtic-nél is együtt dolgoztak.

Yaya Touré karrierje legemlékezetesebb és legsikeresebb szakaszát a Barcelonánál és a Manchester City-nél töltötte. A katalán csapatnál három, míg az angoloknál 8 évet játszott és összesen 14 trófeát nyert a két klubbal. Emellett játszott Belgiumban, a Metalurh-ban, Monacóban, az Olympiacos-ban két ízben is megfordult, illetve utolsó klubcsapatában Qingdaoban.
Válogatottjával 2015-ben elhódította az Afrikai nemzetek kupáját, illetve kétszer ezüstérmes lett.