Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: könnyed győzelmet aratott a Valencia felett a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 23. fordulójában a Real Madrid a Valenciát fogadta. A királyi gárdának kellett a győzelem, hogy továbbra is versenyben tudjon maradni a bajnoki címért és ez össze is jött. A Valencia nagyon gyengén játszott, így nem igazán tudta megnehezíteni Zinedine Zidane gárdájának a dolgát. 

Már az első félidőben hatalmas fölényben játszott a Real Madrid, és a 12. percben a vezetést is megszerezte Karim Benzema jobb alsó sarokba tartó góljával. A 30. percben Modric adott tökéletes labdát a francia csatárnak, ám most csak a védőkbe tudta lőni a játékszert. Végig a Real Madrid támadott, és végül a 42. percben szerezte meg a második gólját is: Kroos érkezett jól a beadásra, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. A Valenciának a játékrészben egyetlen kapura lövési próbálkozása sem volt.

A második félidőben egy kicsit már magára talált a vendég csapat, és az 53. percben veszélyeztettek is, amikor Maxi Gomez küldött nagy erővel egy lövést a léc alá, ám Courtois bravúrral védeni tudott. A 62. percben azonban még egyszer betalált a Real Madrid, most Mendy révén, de hiába ünnepeltek a hazaiak, a VAR segítségével érvénytelenítették a találatot les miatt. A 78. percben a francia védő ismét próbálkozhatott egy hajszálpontos passz után, ám a kapu közepébe tartó lövést védeni tudta a kapus. A Valencia a végéig még többet támadhatott, de a befejezéseik nagyon gyengék voltak, így a szépítéshez se álltak közel.

Real Madrid – Valencia: 2-0 (2-0)
Helyszín: Alfredo di Stéfano Stadion (Madrid) Vezette: José Maria Sanchez Martínez
Gólszerzők: Benzema (12.) Kroos (42.)  ill. –
Sárga lap: – ill. Guedes (27.) Racic (44.) Correia (46.)
Kiállítás: – ill. –

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Celta Vigo – Elche 3-1

Szombat:
Granada – Atletico Madrid 1-2
Sevilla – Huesca 1-0
Eibar – Valladolid 1-1
Barcelona – Alaves 5-1

Vasárnap:
Getafe – Real Sociedad 0-1
Real Madrid – Valencia 2-0
18:30: Levante – Osasuna (tv: Spíler2)
21:00: Villareal – Betis (tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00: Cadiz – Athletic Club (tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: