Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Fernandes megint betalált, de a kiesőjelölt megtréfálta az MU-t – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a bajnoki címre is esélyes Manchester United ismét értékes pontokat hullajtott, ezúttal a kiesőjelölt West Brom otthonában – a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget.

A Vörös Ördögök számára a lehető legrosszabbul indult az összecsapás, hiszen a birminghamiek már a második percben megszerezték a vezetést: az együttes friss szerzeménye, Mbaye Diagne volt eredményes fejjel, méghozzá a fiatal Conor Gallagher beívelése után. Ole Gunnar Solskjaer fiai egészen a 44. percig nem igazán találtak megoldást az Albion védekezésére: ekkor Bruno Fernandes számos védő kíséretében egyenlíteni tudott, remek mozdulat volt a portugáltól.

A második játékrészben a hazaiak többször is előnyhöz juthattak volna, ám az egyébként nagyszerű kontrák végén vagy az utolsó passz hibádzott, vagy pedig David De Gea hárított bravúrral. A legvégén mégis a manchesteriek jártak közelebb a három ponthoz, azonban Harry Maguire fejese a kapufán csattant, így maradt az iksz.

Az újabb pontvesztésnek köszönhetően az MU hátránya immáron 7 pont a listavezető és városi rivális Manchester Cityhez képest, ráadásul Pep Guardiola alakulata egy meccsel kevesebbet játszott. A West Brom a figyelemre méltó eredménye ellenére továbbra is nagyon távol áll a bennmaradástól.

West Bromwich Albion FC – Manchester United FC 1–1 (1-1)
Gólszerzők: Diagne (2.), ill. Fernandes (44.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Leicester City 3–1 Liverpool
Crystal Palace 0–3 Burnley
Manchester City 3–0 Tottenham Hotspur
Brighton 0–0 Aston Villa

Vasárnap
Southampton 1–2 Wolverhampton
17:30 Arsenal – Leeds United
20:00 Everton – Fulham

Hétfő
19:00 West Ham – Sheffield United
21:00 Chelsea – Newcastle United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: