Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Veretout duplázott, a Roma simán verte az Udinesét – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az utóbbi hetekben felemás formát mutató AS Roma hazai pályán háromgólos sikert aratott az Udinese ellen.

A Farkasok gyakorlatilag már az első félórában lezárták a lényegi kérdést, a három pont sorsát. A hazaiak nagyon hamar, az 5. percben vezetéshez jutottak Jordan Veretout révén, aki nem sokkal később duplázni tudott, miután értékesítette a tizenegyesét. A folyatásban a vendégek szinte elkönyvelték a vereséget, a Luca Gotti által irányított gárda teljesen veszélytelenül futballozott. Persze a magabiztos előnynek köszönhetően a Roma sem erőltette meg magát, de azért a lefújást megelőzően a csereként beálló Pedro még berámolt egy gólt, amivel kialakította a végeredményt.

Paulo Fonseca fiai az elmúlt időszakban viszonylag sokszor botladoztak, az Olasz Kupából is kiestek, ám jelenleg már a 3. helyen állnak a Serie A tabelláján – a fővárosiak a címvédő Juventust is megelőzték, igaz, a Zebráknak egyel kevesebb lejátszott meccsük van. Az Udinese továbbra is a középmezőnyben tanyázik, egészen pontosan a 14. pozícióban.

AS Roma – Udinese Calcio 3–0 (2-0)
Gólszerzők: Veretout (5., 25. – büntető), Pedro (90+3.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Bologna 1–1 Benevento

Szombat
Torino 0–0 Genoa
Napoli 1–0 Juventus
Spezia 2–0 Milan

Vasárnap
15:00 Cagliari – Atalanta
15:00 Sampdoria – Fiorentina
18:00 Crotone – Sassuolo
20:45 Inter – Lazio

Hétfő
20:45 Verona – Parma

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: