Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Casemiro döntött, kulcsemberei nélkül is nyert a Real – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén a címvédő Real Madrid idegenben egygólos győzelmet aratott a kiesőjelölt Real Valladolid ellen.

A többek között Sergio Ramost és Karim Benzemát is nélkülöző madridiak már a mérkőzés legelején beszorultak: a vendégek belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois rövid időn belül három védést is bemutatott, amiből az egyik óriási bravúr volt. A folytatásban éledezni kezdtek Zinedine Zidane fiai – ezt bizonyítja Mariano két lesgólja, valamint a brazil Casemiro lehetősége is. A hazai kontrák sem voltak veszélytelenek, ám gól nem esett az első félidőben.

A fordulást követően a Királyi Gárda támadóbb felfogást képviselt, a gólhelyzetek mégis a pontrúgások után alakultak ki. Ennek a 65. percben meg is lett az eredménye, ugyanis Toni Kroos nagyszerűen beívelt szabadrúgására Casemiro érkezett, aki a hálóba fejelt – a védekező-középpályásnak ez volt az 5. bajnoki gólja a szezonban. A hátralévő időben a Valladolid nem tudott kellően felpörögni, így a lefújásig maradt a 0–1-es eredmény. Zidane a sérüléshullámból kifolyólag olyan fiatal tehetségeknek adott lehetőséget az összecsapáson, mint Sergio Arribas vagy éppen Hugo Duro.

Mivel a La Liga listavezetője, az Atlético Madrid vereséget szenvedett a Levante ellen, így három pontra csökkent a blancók hátránya a második helyen – igaz, a Matracosoknak még mindig egyel kevesebb lejátszott meccsük van. A Valladolid nehéz helyzetben van, továbbra is a kiesőzónában tanyázik Sergio González együttese.

Real Valladolid CF – Real Madrid CF 0–1 (0-0)
Gólszerző: Casemiro (65.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Real Betis 1–0 Getafe

Szombat
Elche 1–0 Eibar
Atlético Madrid 0–2 Levante
Valencia 2–0 Celta Vigo

Vasárnap
14:00 Barcelona – Cadiz
16:15 Real Sociedad – Alavés
18:30 Huesca – Granada
21:00 Athletic Club – Villarreal

Hétfő
21:00 Osasuna – Sevilla

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: