Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: idén másodszor kapott ki az Atletico, így még nyitott a bajnoki harc – videóval!

A La Liga 24. fordulójában bebizonyosodott, hogy hullámvölgybe került az Atletico Madrid, amely egy héten belül másodszor játszhatott a Levante ellen és ezúttal sem tudtak nyerni.

Szerda este Valenciában csapott össze a Levante és az Atletico, szombaton pedig ismét összetalálkozott ez a két együttes. A hét közben pótolt bajnokin meglepetésre nem tudott nyerni a listavezető madridi csapat: 1-1-es döntetlent értek csak el, így ezúttal mindenképpen javítaniuk kellett.

Diego Simeone igyekezett támadólag fellépni már a meccs elején, de az egyszerű labdajáratáson túl nem sok mindent tudtak felmutatni. A Levante nagyszerűen védekezett – nagyon jól érezték, mit kell tenni a Matracosok megállításához. Sőt, a 8. percben akár a vezetést is megszerezhették volna: Rochina elképesztő indításával lódulhatott meg zavartalanul a saját térfeléről induló Morales, aki a későn érkező Oblak mellett el tudta tenni a labdát, de a kaput már nem találta el.Óriási ziccer maradt ki, ám végül nem ez volt az egyetlen nagy esélye a gólra a vendég együttesnek. Az Atletico kisebb helyzetekig jutott csak, nem tudták igazán feltörni a valenciai védelmet. A Levante viszont a 30. percben már élni tudott a lehetőséggel: Morales lövése két védőn is megpattant, Oblaknak esélye sem volt hárítani. Így pedig a kék mezesek kerültek fölénybe. Érett az újabb meglepetés.

A játék képében nem következett be hatalmas változás, illetve a Levante valamivel talán többet birtokolta a labdát, mint előtte. A hazaiak viszont továbbra sem tudtak kibontakozni. Kellemes tempóban csordogált a meccs és Cardenas kapusnak sem kellett bravúrokat bemutatnia. Minden a Levante elképzelései szerint alakult. A második félidőben a vendégek már jobban visszaálltak és idővel el is kezdtek jönni az Atleti helyzetek. Az 58. percben Luis Suarez szabadrúgásból a kapufát találta el, később pedig Joao Felixnek is akadt több nagy lehetősége (de a portugál pocsék formában játszott és semmi sem akart összejönni neki). A hajrára teljesen beszorult a Levante és az Atletico többször is közel járt az egyenlítéshez. A legközelebb talán a hosszabbításban, amikor Lemar kapásból ereszthetett el egy hatalmas bombát Suarez beadása után, Cardenas azonban bravúrral hárított. 11 kaput eltaláló lövés után is szerzett gól nélkül állt így az Atleti, amely a végén duplán megjárta. Oblak is feljött egy szöglethez az utolsó percben, amit kifejeltek a védők, az üres kapuba pedig végül De Frutos talált be távolról.

2-0 lett így a vége, az Atletico Madrid pedig idei második vereségét könyvelhette el – legutóbb a Real Madrid verte meg őket december közepén szintén 2-0-ra. 23 mérkőzés után így 6 pont csak az előnye az Atletinek, ami nem behozhatatlan – viszont van még egy meccs elmaradásuk a riválisokhoz képest.

Atletico Madrid – Levante 0-2
G.: Morales (30.), De Frutos (95.)

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Betis – Getafe 1-0

Szombat
Elche – Eibar 1-0
Atletico Madrid – Levante 0-2
18:30 Valencia – Celta Vigo (Spíler 2)
21:00 Valladolid – Real Madrid (Spíler 2)

Vasárnap
14:00 Barcelona – Cadiz (Spíler 2)
16:15 Real Sociedad – Alaves (Spíler 2)
18:30 Huesca – Granada (Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Villarreal (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Osasuna – Sevilla (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása