Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: hivatalos vizsgálat indul a rengeteg sérülés miatt

A Real Madridnál betelt a pohár, már ami a sérüléseket illeti. Legutóbb a csapat szinte egyetlen csatára, Karim Benzema is megsérült, és most már inkább vizsgálatot indítanak az ügyben. 

A Real Madridnál rekordszámú sérülés volt eddig a szezonban, ami arra ösztökélte a klubot és Zinedine Zidane vezetőedzőt, hogy hivatalos vizsgálatot indítson az ügyben.

A királyi gárdánál a jelenlegi kiírásban eddig 41 sérülés volt 20 játékosnál, ami összesen 823 napnyi vagy 146 mérkőzésnyi kihagyást jelentett. A dominó leginkább december 23-val indult el, amikor a Real Madrid a Granada ellen játszott, és már ott hiányzott Luka Modric a keretből, a mérkőzésen pedig hosszú időre elvesztették Rodrygót is. Azóta már 9 játékos sérült meg, köztük Karim Benzema is, aki szinte az egyetlen csatára csapatnak.

Ha a sérülések számát összehasonlítjuk más csapatokéval, a Real Madrid akkor sem örülhet. Az Atlético Madridnál eddig 16, a Barcelonánál 25, míg a Sevillánál csak 18 sérülés volt az idényben. A 41, ami a királyi gárdánál van rekordszámú sérülés a szezon ezen szakaszához mérten, ráadásul már az előző két idényükben is ugyanilyen számokkal rendelkeztek: tavaly 55 sérülés volt, míg a 2018/19-es kiírásban 50-nel zártak.

Az első csapat erőnléti edzője, Gregory Dupont munkáját fogják jobban górcső alá venni, mivel ő szervezi a játékosok edzéseit és a felépülési fázisaikat is.