Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Az Arsenal sem tudta lelassítani a Man. City együttesét! – Videóval

Az angol Premier League 25. fordulójának rangadóján a Manchester City

Jobban aligha kezdhetett volna Pep Guardiola csapata a korábbi segítő, Mikel Arteta által gardírozott “ágyúsok” ellen! Raheem Sterling ugyanis már a 76. másodpercben a kapuba fejelte Riyad Mahrez remek ütemű beadását (0-1).
Érdekesség, hogy az angol válogatott támadó nagyon szeret az Arsena lellen futballozni, hiszen a legutóbbi két idényben oda-vissza rendre betalált az “ágyúsok” ellen.

A korai gól nem meglepő módon megfogta az Arteta-csapatot, az első félidőben végig fölényben futballozott a City, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük a vendégnek.

A szünet után valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, próbálkozott becsülettel az Arsenal, de a 100. City-s meccsét játszó John Stones és Rubén Dias vezette manchesteri védelem ezúttal is hiba nélkül végezte a dolgát.

Tovább foyltatódott tehát Guardiolák pazar sorozata: A City december 19-e óta mind a 18 tétmérkőzését megnyerte (13 bajnoki; 2 FA- illetve 3 ligakupa találkozó – a szerk.)!

Arsenal – Manchester City 0-1 (0-1)
Emirates stadion, Vezette: Jonathan Moss
Sárga lap: Xhaka (53.), Bellerin (87.) illetve B. Silva (51.), Cancelo (64.)
Piros lap: –

Arsenal: Leno – Bellerin, Holding (D. Luiz, 82.), P. Mari, Tierney – Xhaka, Elneny (Ceballos, 86.), Pepe (Smith-Rowe, 73.), Ödegaard (Lacazette, 73.), Saka – Aubameyang. Menedzser: Mikel Arteta

Man. City: Ederson – Cancelo, R. Dias, Stones, Zinchenko – Gündogan, Fernandinho, De Bruyne (Gabriel Jesus, 63.), Sterling, B. Silva, Mahrez (

 

A forduló további programja:

20:00 Manchester United – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Hétfő

Brighton – Crystal Palace (Tv: Digi Sport 2)

Tabella:

A góllövőlista élmezőnye: