Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Inter kivégezte a Milant, nagy lépést tett a bajnoki cím felé – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 23. fordulójának legnagyobb rangadóján, a bajnoki címért is zajló Derby della Madonninán a listavezető Inter nagyon sima, háromgólos győzelmet aratott városi riválisával, az AC Milannal szemben.

Az összecsapás az Inter számára indult jobban, ugyanis Antonio Conte együttese már az 5. percben vezetéshez jutott: Romelu Lukaku tökéletes beívelésére Lautaro Martínez érkezett fejjel. A folytatásban mindkét együttesnek akadtak kisebb-nagyobb lehetőségei, ám a meccs a második félidőben pörgött fel igaz. A játékrész elején Stefano Pioli gárdája többször is közel állt az egyenlítéshez, ám Samir Handanovic kapuja szinte bevehetetlen volt – a szlovén hálóőr Zlatan Ibrahimovic közeli próbálkozását is hárította, méghozzá óriási bravúrral. Nem sokkal később érkezett a fordulat, az 57. minutumban ugyanis Lautaro megszerezte a második gólját is egy gyönyörű összjáték végén – Ivan Perisic jegyezte az előkészítést. A Milan ennek hatására szétesett, Lukaku be is vágta csapata harmadik találatát, amivel kialakította a végeredményt.

A vereségnek köszönhetően négy pontra csökkent a Rossoneri hátránya a második helyen, míg az Inter óriási lépést tett az esetleges bajnoki cím felé.

AC Milan – FC Internazionale Milano 0–3 (0-1)
Gólszerző: Lautaro (5., 57.), Lukaku (66.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Fiorentina 3–0 Spezia
Cagliari 0–1 Torino

Szombat
Lazio 1–0 Sampdoria
Genoa 2–2 Verona
Sassuolo 1–1 Bologna

Vasárnap
Parma 2–2 Udinese
18:00 Atalanta – Napoli
20:45 Benevento – Roma

Hétfő
20:45 Juventus – Crotone

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: