A Burnley játékosával erősítene a Leicester City – sajtóhír

A Rókák a következő idényben is a legjobbak között szeretnének lenni, így mélyítenének keretükön, Brendan Rogers pedig az egyik riválisától igazolna.


A Leicester City a Burnley középhátvédjét, James Tarkowskit szemelte ki, aki a nyáron érkezhet a csapathoz, angol sajtóértesülések szerint.

A 28 éves védő szerződése 2022 nyarán jár le, így ha komolyabb összeget akarnak látni belőle a “Bordók”, akkor túl kell adniuk rajta még idén. Az angol labdarúgó jelenlegi piaci értékét 28 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, a Rókák pedig a hírek szerint 25 milliót készülnek érte fizetni.

Tarkowski 2016-ban szerződött a Burnley csapatához a Brentfordtól 4 millió euró ellenében. A masszív angol védő azóta 169 tétmérkőzésen szerepelhetett a klub színeiben, amelyeken védő létére 5 gólt is szerzett.

Brendan Rogers több igazolást is tervez, de ezt a vezetőség csak akkor finanszírozza, ha a csapat az első hat hely valamelyikén végez a Premier League-ben, amire minden esélyük megvan a jelenlegi állás szerint.