Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Rómában nyert a címvédő Bayern – VIDEÓVAL

A Bayern München kimondottan pocsék formában érkezett a Laziohoz vendégségbe a BL nyolcaddöntőjének odavágójára. A római randi végül sima vendég győzelemmel zárult, pedig az előjelek nem feltétlenül ígérték ezt.

A fogadóirodák szerint is a legesélyesebb a Bayern győzelme volt a mai meccs végkimenetelét illetően. A bajor sztárcsapat a sérültek garmadája (például: Douglas Costa, Serge Gnabry, Ben Pavard, Thomas Müller…) ellenére is úgy léphetett volna pályára, hogy akár már ma eldöntheti a továbbjutás kérdését. Azonban azok a bizonyos előjelek…

A sérültek mellett ugyanis még aggasztóbb lehetett Flick edző számára, hogy a Bielefeld elleni izzadtságos döntetlen után múlt héten már a vereség is becsúszott a Bundesligaban. Ráadásul a müncheniek teljesen megérdemelten kaptak ki az ütőképes Frankfurttól.

A Lazio mint mindig, ma is képes lehetett volna negatív és pozitív meglepetés okozására. Az olasz együttes remek évet produkál 2021-ben. Az elmúlt tíz tétmeccsükön két vereség mellett nyolc győzelmet söpörtek be.

A mai meccs tulajdonképpen gyorsan „beindult”. A síri hangulatú Olimpicoban már a 9. perben vezetett a Bayern. A Lazio védelmének kapitális hibáját használta ki a címvédő támadógépezete: Robert Lewandowski vette be a veterán Pepe Reina kapuját. Sőt, az első félidő közepére már kétgólos volt a vendégelőny. A 17 éves Jamal Musiala szerzett gólt. Az emlegetett továbbjutás pedig már a 42. percben kézzelfogható közelségbe került: Leroy Sané alakította 0:3-ra az állást.

A szünet után következett egy gyors gólváltás. Acerbi öngólja után már négygólos volt a Bayern előnye, így ezen kozmetikázott egy keveset Correa találata.

A második negyvenöt percre rengeteget vissza vett lendületéből a németek támadójátéka, és komolyan ráültek az eredményre. A müncheniek magabiztos győzelme szinte biztosan negyeddöntős szereplést ért ma este.

Lazio – Bayern München 1:4 (0:3)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma); Vezette: Orel Grinfeld (izraeli)
Lazio: Reina – Musacchio (Lulic, 31.), Acerbi, Gabarron – Marusic, Albert, Lucas Leiva (Escalante, 53.), Milinkovic-Savic (Cataldi, 81.), Lazzari – Correa, Immobile.
Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Boateng, Süle – Musiala (Choupo-Moting, 90.), Kimmich – Coman (Hernandez, 75.), Goretzka (Martínez, 63.), Sané (Sarr, 90.)– Lewandowski.
Gólszerző: Correa (49.), ill. Lewandowski (9.), Musiala (24.), Sané (42.), Acerbi (47.-öngól)
Sárgalap: Alberto (28.), Leiva (51.), Correa (57.), Marusic (65.), Escalante (69.), ill. Kimmich (72.), Coman (75.)

A góllövőlista élmezőnye: