Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi duplázott, a Barcelona pedig három pontot gyűjtött az Elche ellen – videóval

Még a La Liga legelső fordulójából elmaradt meccset pótolta szerda este az FC Barcelona az Elche ellen, és bár az első játékrészben még nem játszott élesen a katalán gárda, a másodikban már lesimázta ellenfelét. A Barca ezzel mérkőzésszámban beérte a mezőnyt, és már csak 2 ponttal van lemaradva a Real Madrid mögött a harmadik helyen. 

Bár a labdát sokkal többet birtokolta a Barcelona az első félidőben, helyzetekben egyik oldal sem bővelkedett. Az 5. percben ráadásul az Elche veszélyeztetett, amikor Lucas Boyé nagyjából 12 méterről lőhetett, ám a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 10. percben Pedri esett el a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A 18. percben Messit ugratták ki a társak, ám az argentin klasszis elől az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. A 20. percben akár megszerezhette volna a vezetést a Barcelona, amikor Trincao cselezte be magát a védők közé és jól is lőhetett, de a kapus hatalmas bravúrral védett. Az Elche nagyon fegyelmezetten védekezett és ritkán engedte közel a kapujához a Barcelonát, így gól nem is esett az első játékrészben.

A második félidőben már több izgalmat láthattunk, és már rögtön az elején, a 48. percben megszerezte a vezetést a Barcelona. Braithwaite tette le a kapu előtt Messinek a labdát, az argentin pedig a védőjét lerázva kotorta be a hálóba a játékszert. Feljavult a Barcelona játéka és érezhetően megfogta az Elchét a bekapott gól. A második Barca gólra a 69. percig kellett várni, amikor Messi ismét betalált. De Jong indult meg a bal oldalon, majd az argentinhez passzolt, aki pár tolás után a hálóba lőtte a labdát. Az Elche teljesen szétesett, már veszélyeztetni sem nagyon tudtak. A 73. percben ráadásul a harmadik gólját is meglőtte a Barcelona: Messi ívelte a balszélre a labdát, amelyet Braithwaite kapásból lőtt középre, ahol Jordi Alba várta a játékszert, hogy már csak a kapuba juttassa azt, szintén kapásból. A hajrában a becserélt Griezmann-nak voltak lehetőségei, de rendre elrontotta a befejezéseket, és a végeredmény sem változott már.

Barcelona – Elche 3-0 (0-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Isidro Díaz de Mera
Gólszerzők: Messi (48. 69.), Jordi Alba (73.) ill. –
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen; Umtiti, Mingueza, Piqué (Lenglet, 77.), Jordi Alba (Dest, 77.); de Jong, Pjanic (Dembélé, 46.), Pedri; Braithwaite (Griezmann, 76.), Trincao (Busquets, 67.), Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman

Elche: Badía; José Sánchez, Verdú, Barragán; Cifu (Fidel, 60.), Mojica, Raúl Guti, Mfulu (Luismi, 81.); Pere Milla (Nino, 72.), Rigoni (Tete Morente, 60.); Lucas Boyé (Carillo, 72.). Vezetőedző: Francisco Escribá

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlitsa jelenlegi állása: