Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi magyarul tanul

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, az olasz származású Marco Rossi a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkezdett magyarul tanulni. 

 

Marco Rossi 2018-ban vette át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását. Az 56 éves szakember Olaszországban született és olasz kluboknál dolgozott egészen 2012-ig, amikor a Honvéd edzője lett. Rossi egy dunaszerdahelyi kitérőn kívül végig Magyarországon élt, és bár már több mint két éve a válogatott csapatkapitánya, még csak most döntött úgy, hogy belefog a magyar nyelv megtanulásába. Az edző bevallotta, hogy még meg kell küzdeni nyelvünkkel, de biztos benne, hogy a sikerélménye lesz a végére.

Magyarul tanulok. De nem beszélek!”

 – kezdte bejegyzését magyar nyelven a válogatott szakvezetője, majd angolul folytatta.

“Igen, magyarul tanulok (legalábbis próbálok). Igazából, minden tőlem telhetőt megteszek. Viszont őszinte szeretnék lennék: még nagyon nehéz, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem. Megtanulni egy új nyelvet az én koromban nem éppen egyszerű. Néha megesik, hogy nem túl kedves kommenteket olvasok arról, hogy meg kellene tanulnom magyarul, de tudom, hogy a többség megérti a helyzetemet. Jól tudjátok, hogy nem szeretek minden tény nélkül kritizálni embereket. Most számomra ez az egyik legfontosabb dolog, ami szerintem azt mutatja, hogy továbbra is folytatni szeretném ezt a csodálatos utat ezen a kispadon (legalábbis addig, amíg megengedik nekem. Mindig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a munkámban a kalandom végéig, ahogy azt mindig is tettem. Magyarország az életem része és az otthonom.
HAJRÁ MAGYAROK! 🇭🇺