Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Új tulajdonosa lehet a nagy múltú klubnak

Hamarosan új tulajdonosa lehet az Újpest FC-nek. Évek óta téma, hogy a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet hajlandó lenne eladni a klubot, de ezidáig senki sem adta meg neki a kért összeget. Most viszont jó eséllyel ez is megtörténhet. 

Sajtóinformációk szerint egy magyar cégcsoport veheti meg a klubot, így 2011 után (ekkor jött Duchatelet-család) újra magyar tulajdonban lehet az egyik legpatinásabb magyar egyesület.

Korábban Garancsi István neve, már többször felmerült a klubbal kapcsolatban. Garancsi a Fehérvár tulajdonosa, aki magával hozhatta volna a Fehérvár jelenlegi sportigazgatóját, a fővárosi klubhoz ezer szállal kötődő, Kovács Zoltánt. A hírek szerint, most ennél egy kicsit bonyolultabb a helyzet.

A Duchatelet-család 2011 óta az Újpest tulajdonosa és azóta több kritika is érte a munkájukat. A klub címerváltásával kivívták a szurkolók ellenszenvét, de a drukkereknek az sem tetszik, hogy a belga tulajdonosok fiókcsapatnak használják az együttest.
Korábban Roland és Roderick Duchatelet futballklub-hálózata sokkal kiterjedtebb volt, mára a legtöbb klubjuktól megváltak. Rodercik Duchatelet jelenleg az Újpest mellett, a német Carl Zeiss Jena tulajdonosa.

Az Újpest története egyik leggyengébb szezonját produkálja és a kiesés elől menekül az NB I-ben. Érdekes az idei szezonban egy másik, a kiesés elől menekülő csapat is edzőt váltott. A Diósgyőrnél januárban jelentették be a tulajdonosváltást.

Az NB I állása