Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos hátrányból fordított az Eszék

A horvát első osztályú bajnokság (1. HNL) 23. fordulójának pénteki játéknapján az NK Osijek (Eszék) hiába volt kétgólos hátrányban a szünetben, végül 3-2-re nyert az NK Varazdin (Varasd) otthonában. A Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató Eszék így három ponttal vezeti a bajnokságot a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Dinamo Zagreb előtt.

A varasdiak 15 perc játék után kerültek előnybe, Maks Celic beadása után a hosszún üresen érkező Damir Peco fejelt a kapuba. (1-0). A hazaiak gyorsan megduplázták előnyüket, a 21. percben egy eszéki szöglet után kontrát vezetett a Varasd, végül Andris Herrera megpattanó lövése talált utat a kapuba (2-0). Az eszékieknek a folytatásban csak elvétve akadtak lehetőségeik, a 35. percben pedig kis híján harmadik gólját is megszerezte a Varasd, de Peco fejese után Danijel Loncar az utolsó pillanatban, a gólvonal elől kirúgta a labdát.

Nenad Bjelica a második félidőre kettőt cserélt, Kleinheisler László és Igor Silva helyére Mario Jurcevic és a két hete Kínából visszatérő, ötszörös horvát válogatott támadó, Ivan Santini állt be. Utóbbi hamar főszereplővé vált: az 50. percben centikkel fejelt mellé, majd egy perccel később kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Ramón Miérez magabiztosan váltott gólra (2-1). A 68. percben a két csereember hozta össze az eszékiek egyenlítő gólját: Jurcevic beadása után Santini fejelt a kapuba (2-2). Tíz perc múlva már a vendégeknél volt az előny: Mile Skoric emelte be a tizenhatoson belülre a labdát, Ramón Miérez bólintása pedig a hálóban kötött ki (2-3). A folytatásban már nem változott az eredmény, az Eszék 3-2-re nyert Varasdon, és három ponttal vezeti a bajnokságot a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Dinamo Zagreb előtt.

Varazdin – Osijek 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Peco (15.), Herrera (21.), ill. Miérez (52. – tizenegyesből, 79.), Santini (69.)

A forduló további mérkőzései:

Szombat:
15:00: Sibenik – Lokomotiv Zagreb
17:30: Rijeka – Hajduk Split

Vasárnap:
15:00: Gorica – Istra 1961
17:05: Dinamo Zagreb – Rijeka

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)