Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Legnagyobb sztárja duplájával Xavi csapata nyerte a Katari Kupát – videóval

Magyar idő szerint a péntek délutáni órákban rendezték a Katari Kupa 2021-es kiírásának döntőjét az ázsiai ország két legnagyobb csapata között…

Az előzetesen is esélyesebbnek tartott Al Sadd gárdája félidőnként egy-egy gólt szerezve 2-0-ra nyerte meg a Katari Kupa döntőjét az Al Duhail csapata ellen a dohai Abdullah bin Khalifa Stadionban. A Barcelona egykori világklasszisa, Xavi Hernández által irányított favorit már az első tíz percen belül vezetéshez jutott, amikor az algériai kiválóság Baghdad Bounedjah közvetlen közelről szerzett látványos ollózós találatot. Az első félidőben jelentős mezőnyfölényben játszott az Al Sadd, a második játékrészben viszont a mezőnyben jobbára az Al Duhail akarata érvényesült, de egyenlíteni képtelenek voltak, a hajrában pedig egy saját térfélen való labdavesztés végképp megpecsételte sorsukat, és egy lefordulást követően Bounedjah ziccergólja alakította ki a találkozó végeredményt.

Xavi a katari regnálása óta már a második kupagyőzelmét ünnepelhette csapatával, összességében pedig az ötödik trófeáját nyerte tréneri pályafutása során a csapat élén. Megérett arra, hogy hamarosan már a Barcelonát kormányozza?!

Al Duhail – Al Sadd 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Bounedjah (9., 77.)
Kiállítva: Al Brake (90+4.), ill.