Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: „Giroud megérdemelné, hogy minden alkalommal kezdő legyen”

Kimondottan jó véleménnyel van az Atlético Madrid elleni BL-meccs hőséről Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere. A német szakember igazán nagyra tartja a világbajnok francia támadót, akit sokkal többször játszatna, mint amennyi lehetőséget tud neki biztosítani.

Tegnap este sajtótájékoztatót tartott a Chelsea éppen egy hónapja kinevezett edzője, Thomas Tuchel. Az Atlético elleni, győztes Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágó után most a bajnokságban következik a londoniak számára fontos meccs: rangadó a Manchester Uniteddel szemben.

Tuchel a szokásos körkérdések megválaszolása mellett nem úszta meg az Olivier Giroud-t érintő feltevéseket sem. A veterán csatár ollózós győztes gólja után igazi hős lett a Chelsea-nél.

„Giroud megérdemelné, hogy minden alkalommal kezdő legyen. Nagyon jól edz, és nagyszerű személyiséggel rendelkezik. Megérdemli, hogy a pályán lehessen, még akkor is, ha a padon kezd. De ma nem tudom még megmondani, hogy a Manchester United ellen kezd-e. Nagy kihívás vár ránk a Vörös Ördögök ellen, minőségi csapattal kell szembenéznünk, amely nagyon jól teljesít. De szeretnék mindenkivel kommunikálni a játékosaim közül, mert erős csapatunk van, és még hosszú utat kell megtennünk.”

– nyilatkozta a szezont még a Paris Sain-Germainnél kezdő tréner.

Olivier Giroud szerződése az idény végén lejár a Chelsea-nél, ám jelen állás szerint még marasztalhatják is a Stamford Bridge-en, ha Tuchel ennyire elégedett vele.