Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kész megválni védőjétől az Arsenal! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal gárdája a nyári átigazolási időszakban kész elengedni védőjét, Héctor Bellerínt. A spanyol futballista iránt leginkább a Barcelona érdeklődik.

Már tavaly nyáron is nagyon közel volt ahhoz Héctor Bellerín, hogy elhagyja az Arsenalt. A spanyol védőt a Barcelona és a Paris Saint-Germain is szerette volna megszerezni, ám végül egyik üzlet sem valósult meg. A hátvédet ugyanis a hírek szerint Mikel Arteta maradásra tudta bírni. A 90min beszámolója alapján az “Ágyúsok” mestere megegyezett Bellerínnel abban, hogy töltsön el egy újabb szezont Londonban, utána pedig nem gördít akadályt a távozása elé. Ennek értelmében a 25 esztendős futballista idén nyáron távozhat az angol fővárosból. A hírek szerint a játékosért továbbra is korábbi nevelőklubja, a Barcelona érdeklődik a legélénkebben. A katalánok egy cserét szeretnének végrehajtani, ahol Bellerínért az eddig nem túl meggyőző teljesítményt nyújtó Firpót adnák az Arsenalnak.

Bellírn 2014 nyarán került fel az “Ágyúsok” felnőttei közé, ahol azóta összesen 232 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 9 gólt és 29 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti Londonba. Piaci értékét 28 millió euróra teszi a mértékadó transfermarkt.