Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben bukott pontokat a Juventus – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulóját rendezték a hétvégén, a szombat esti mérkőzéseken a Lazio és a Juventus is idegenben képviseltette magát és egyikőjük sem tudta hazavinni a három pontot.

A találkozó kiegyenlített volt a két fél között, azonban egyik oldalt kihasználták az adódó lehetőségeket, míg a másik oldalon nem. A 17. percben a vendégek szerezhettek volna vezetést, de Ciro Immobile büntetőt hibázott, az olasz gólvágó gyengén rúgta a megítélt tizenegyest, amelyet Skorupski védeni tudott könnyedén.  Ez pedig meg is bosszulta magát, ugyanis két minutummal később egy kapáslövést követően Pepe Reina rossz helyre ütötte a labdát, így az a felhúzódó balhátvéd, Ibrahima Mbaye elé pattant, ő pedig a kapuba juttatta azt (1-0). A második félidőben pedig megszületett a mérkőzés második és egyben utolsó gólja is, Barrow beadását vágta kapásból a kapuba Nicola Sansone gyönyörűen (2-0), ezzel csapatának bebiztosítva a három pontot.

Bologna – Lazio 2-0 (1-0)
Játékvezető: P. Giacomelli, Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna)
Gólszerzők: I. Mbaye (19.), N. Sansone (64.) ill.

A csapatok nem kápráztatták el a nézőket, nem volt túl sok nagy lehetőség és élvezetes játék sem. A 2. percben Ramsey szerezhetett volna gyorsan vezetést, de nem tudott élni a helyzetével. A következő említésre méltó lehetőségből gól is lett és ki más szerezte volna, mint Cristiano Ronaldo, aki Chiesa átadását értékesítette (0-1). Ezt követően a Juventus nem tudta megrúgni a második gólt, aminek meg is lett a böjtje, ugyanis Zaccarigni passzából a cseh középpályás, Antonin Barak tudott gólt szerezni (1-1). Sőt, kis híján a Juventus pont nélkül maradt, a 86. percben Darko Lazovic szerezhette volna meg mind a három pontot a Verónának, de lövése csak a kapufát találta el. A Zebrák így hét pontos hátrányban vannak a listavezető Interhez képest.

Verona – Juventus 1-1 (0-0)
Játékvezető: F. Maresca, Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi (Verona)
Gólszerzők: A. Barak (77.) ill. C. Ronaldo (49.)

A 24. forduló teljes menetrendje
Szombat
Spezia – Parma 2-2
Bologna – Lazio 2-0

Vasárnap
12:30 Sampdoria – Atalanta (Digi Sport 1)
15:00 Crotone – Cagliari
15:00 Inter – Genoa (Digi Sport 1)
15:00 Udinese – Fiorentina
18:00 Napoli – Benevento (Digi Sport 2)
20:45 AS Roma – AC Milan (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye