Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Rangadót nyert az Atlético! – Videóval

A spanyol bajnokság 25. fordulójának vasárnapi záró találkozóján fontos győzelmet aratott az Atlético Madrid a Villarreal otthonában.

Tapogatózó játék után  az első félidőben a VAR lépett elő főszereplővé. Előbb ugyanis az Atlético vezető találatánál visszanéztek egy lehetséges kezezést, még Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezető is kiszaladt a felvételeket megtekinteni, de végül Alfonso Pedraza öngóljának ítélve megadta a találatot (0-1); A félidő vége előtt pedig Thomas Lemarnál jeleztek egy lehetséges piros lapot, de végül saját és csapata nagy szerencséjére megúszta sárga lappal a vétkes.

Az Atlético ezúttal a lehető legjobban jött ki a VAR működéséből, így egy gólos vendég vezetéssel vonulhattak szünetre a felek.

A folytatásban valamivel élénkebb lett a meccs, köszönhetően az egyre feljebb merészkedő hazaiaknak, akik egyre nagyobb mezőnyfölénybe kerültek, és egyre többször jutottak Jan Oblak kapujának előterébe (…) A túloldalon Sergio Asenjonak is résen kellett lennie két komolyabb védést is bemutatva.

A 69. percben azonban már a rutinos spanyol kapus sem menthette meg csapatát, ugyanis Joao Félix kegyetlenül kihasználta, hogy ajándékba kapta Pau Torres pocsék felszabadítását a kapuval szemben állva. (0-2)

A hajrához érve a Villarreal nagyon közel állt a szépítéshez, de hol a kapufa, hol Oblak kapus akadályozta meg a “sárga tengeralattjáró” gólját.

Az Atlético rangadót nyerve tért vissza (egy döntetlen és egy vereség után) a helyes útra, és most marad egy hete felkészülni a könnyen lehet, hogy a végelszámolás szempontjából is sorsdöntőnek ígérkező jövő hétvégi (vasárnap) madridi derbire.

Villarreal – Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Estadio de la Ceramica, Vezette: R. Bengoetxea
Gólszerzők: illetve Pedraza (25. -öngól), J. Félix, 69.)
Sárga lap: J. Costa (32.), Albiol (51.) illetve Felipe (35.), Lemar (45+5.), Saul (47.)
Piros lap:

Villarreal: Asenjo – Pedraza (Estupinan, 60.), P. Torres, Albiol, Foyth – Trigueros (Baena, 71.), Capoue (J. Costa, 71.), Parejo – M. Gomez (Bacca, 60.), G. Moreno, Chukwueze. Vezetőedző: Unai Emery

Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso – Lemar (J. Félix, 46.), Saul, Koke, M. Llorente – Correa (Torreira, 83.) , L. Suárez (Kondogbia, 765). Vezetőedző: Diego Simeone

A 25. fordulóból hétfőn még hátra van:

21:00 Real Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság állása:

 

A góllövőlista élmezőnye: