Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fontos győzelem Rómában, tapad városi riválisára a Milan – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának vasárnap esti rangadóján a bajnoki címért küzdő Milan idegenben 2–1-es sikert aratott a BL-helyekért harcoló Roma ellen.

A találkozó igencsak eseménydúsan indult, a milánóiak kétszer is bevették az ellenfél kapuját az első tíz percben – csakhogy mindkét alkalommal érvénytelenítették a találatot les miatt. Az első szabályos gólhelyzetre az első fél óra végéig kellett várni: Hakan Calhanoglu szögletét Simon Kjaer fejelte a felsőlécre. Ezt követően a Farkasok is veszélyeztettek, többek között Henrikh Mkhitaryan révén, akinek a rendkívül finom emelése nem talált kaput. A szünet előtt érkezett a csattanó, egészen pontosan a Milan vezetőgólja: a középhátvéd Federico Fazio volt szabálytalan a római büntetőterületen belül, amit a tizenegyest elvégző Franck Kessié magabiztosan ki is használt.

A fordulást követően Paulo Fonseca fiai hamar egyenlíteni tudtak, méghozzá a francia középpályásnak, Jordan Veretout-nak köszönhetően, aki Leonardo Spinazzola passza után tekert a hosszúba. Érdekesség, hogy a túloldalon Stefano Pioli viszonylag korán lecserélte a legnagyobb sztárját: Zlatan Ibrahimovic az 56. percben hagyta el a pályát, ráadásul ekkor már Hakan Calhanoglu sem volt bevethető – mindkét esetben kisebb sérülésről lehet szó. Nem sokáig volt döntetlen a mérkőzés állása, közel egy óra elteltével ugyanis Ante Rebic gyönyörű, lefordulós megoldásával ismét vezettek a vendégek. A meccs hátralévő részében a hazaiakon az alakzat megváltoztatása sem segített, a fővárosiak pont nélkül maradtak az Olimpiai Stadionban.

A Milan a három pontnak köszönhetően továbbra is négy egységnyire van a listavezető Interhez képest a Serie A tabelláján. A hetek óta felemás teljesítményt nyújtó Roma jelenleg az 5. helyen áll, két pontra a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciótól.

AS Roma – AC Milan 1–2 (0-1)
Gólszerzők: Veretout (50.), ill. Kessié (43. – büntető), Rebic (58.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Szombat
Spezia 2–2 Parma
Bologna 2–0 Lazio
Verona 1–1 Juventus

Vasárnap
Sampdoria 0–2 Atalanta
Crotone 0–2 Cagliari
Inter 3–0 Genoa
Udinese 1–0 Fiorentina
Napoli 2–0 Benevento

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: