Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: nehéz mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Fenerbahce

A török Süper Lig 27. fordulójában a Fenerbahce a Trabzonspor otthonába látogatott. Habár a vendégek az egész mérkőzésen domináltak, csak nagyon nehezen tudták megszerezni a vezetést és a győzelmet. A begyűjtött három ponttal beérték a tabellán a Besiktast a negyedik helyen, igaz, ők egy meccsel kevesebbet játszottak. Szalai Attila ismét kezdő volt. 

Az első félidőben nagyjából kiegyenlített játékot mutatott a mérkőzés, a veszélyesebb helyzetek azonban mind a Fenerbahce nevéhez fűződtek. A 12. percben Aziz fejelt néhány centivel mellé egy fejes után, a 26. percben pedig Szalai Attila ért oda elsőként egy kipattantóra, de a kapus elképesztő bravúrral védett. A 39. percben a hazai csapatnak is volt egy helyzete, amikor Djaniny lőhetett egy szép akció végén, de a befejezése nagyon gyenge volt. A csapatok végül gól nélkül vonultak le a szünetre.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe. Az 55. percben Gonul érkezett jól egy szögletre, de a fejese elszállt a kapu bal oldalának irányába. Szinte végig a Fener támadott, és több szögletet is lőhetett, de a labda csak nem akart bejutni a hálóba. Végül a 76. percben tört meg a jég, amikor sikerült megszerezniük a vezetést: túl nagy területet hagytak a hazai védők Pelkasnak, aki ezt ki is használta, majd kiválóan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A Trabzonspor mindenképp egyenlíteni szeretett volna, és a 84. percben közel is állta hozzá, amikor Djaniny fejese a bal kapufáról pattant kifelé. A végére a hazaiak berendezkedtek a Fener kapuja elé, de Szalai Attiláék jól védekeztek és már kihúzták a végéig.

Trabzonspor – Fenerbahce 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Pelkas (76.)
Sárga lap: Ekuban (7.) ill. Yandas (56.), Aziz (72.)
Kiállítás: – ill.

 A bajnokság aktuális állása:

 A góllövőlista aktuális állása: