Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: aki azt hiszi, hogy eldőlt a bajnokság, az nem játszik

A spanyol tréner folyamatosan a legjobb teljesítményt várja el minden játékosától, ezért egy pillanatnyi lazítás sem fér bele nála egyetlen összecsapáson sem.


A Manchester City elképesztő formát mutat, a legutóbbi 14 bajnoki mérkőzését megnyerte a csapat, ennek is köszönhetően már 12 ponttal vezeti a Premier League-et. Azonban Pep Guardiola egy pillanatnyi kihagyást sem vár a játékosaitól, mindenkitől a maximumot várja el minden egyes összecsapáson.

“Egy másodpercre sem lazíthatunk. Mindig tudunk jobbak lenni, fejlődni. Ez a célunk. Mindaddig, amíg jönnek az eredmények és jól játszunk, addig a játékosaimtól elvárom ezt a hozzáállást. Ha azt fogom érezni bárkin is, hogy nála már eldőlt a bajnokság, akkor nem fog játszani. Megérzem azt, ha egy futballista nem áll készen arra, hogy folytassa azt az utat, amit elkezdtünk” – hangoztatta a spanyol szakember, ezzel üzenve játékosainak, hogy senkinek sincs biztos helye a csapatban.

Guardiola óvatosságra int mindenkit, hogy még ilyen pazar forma mellett is el lehet bukni egy bajnokságot, mert soha semmi nem lefutott.

“Még sok meccs van hátra, tavaly a Liverpoollal is előfordult miután megnyerték a bajnokságot, hogy 4-5 mérkőzésen keresztül nem tudtak győzni, velünk is megeshet” -nyilatkozta Pep.

Ma este 21 órás kezdettel a Manchester City a Wolverhampton együttesét fogadja, amelyet a Spíler 1 közvetít élőben.