Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: nagyon hamar lecsillapította a pletykákat az új edzőjelölt

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona új edzőt nézett ki magának, a Premier Legaue-ben szereplő Arsenal menedzserét, Mikel Artetát, de a spanyol szakember maga tagadta a pletykákat. 

A katalán média információi szerint a Barcelona kivetné a hálóját Mikel Artetára a jelenlegi vezetőedző, Ronald Koeman helyére, hogyha Joan Laporta nyerné meg a közelgő elnökválasztást.

Az Arsenal menedzsere azonban nagyon gyorsan cáfolta a pletykákat, és elmondta, hogy most csak a londoni klubra akar koncentrálni.

“Mindig is lesznek spekulációk, hogy ha épp választásokat tartanak a Barcelonánál. Ők egy hatalmas csapat és az is igaz, hogy az akadémiájukon nevelkedtem, szóval mindig szóba fognak hozni velük. Én viszont most teljesen az Arsenalra fókuszálok. Nagyon sok dolgunk van és ezt nagyon élvezem. Kiváltságosnak érzem magam, hogy egy ilyen klubot irányíthatok, és elképesztően örülök ennek.”

Arteta 2002-ig, 20 éves koráig volt a Barcelona akadémiájának tagja, amikor eladták a Rangersnek. A 38 éves szakember ráadásul épp Pep Guardiola mellett tanulta meg az edzői szakma fortélyait a Manchester Citynél.

A menedzsertől azt is megkérdezték, hogy a jövőben elvállalná-e a Barcelona irányítását, de nem adott rá egyenes választ.

“Ma és holnap is az Arsenal menedzsere leszek, aminek nagyon örülök, és a jövőben inkább jobb munkát szeretnék itt véghez vinni, mint amit eddig tettem.”