Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: vezéráldozattal járt Pique továbbjutást érő találata

A Barcelona szerda este hősies módon jött vissza és jutott tovább a Sevilla ellen a spanyol Király-kupában, ahol Gerard Piqué gólja jelentette a továbbjutást a katalán gárdának, azonban a védőnek sokba került ez a mérkőzés. 

A Barcelona hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy Gerard Piqué ismét megsérült a Sevilla elleni kupamérkőzésen. A játékoson az orvosi stáb elvégezte a vizsgálatokat és kiderült, hogy kiújult a térdsérülése.

A klub arról nem adott tájékoztatást, hogy mennyi időt kell kihagynia a védőnek, de a spanyol sajtó egybehangzóan azt állítja, hogy ki fogja hagyni a PSG elleni sorsdöntő visszavágót, de most nem annyira komoly baj, mint legutóbb, így nagyjából csak három hetet kell pihennie.  Pique két és fél hónapig volt harcképtelen, miután megsérült a jobb térde az Atlético Madrid elleni bajnokin novemberben.

A Barcelona és a vezetőedző, Ronaldo Koeman most egy nagyon nehéz feladat előtt áll, hogy a Bajnokok Ligájában hogyan dolgozzanak le egy háromgólos hátrány úgy, hogy ne kapjanak egyet sem, ráadásul úgy, hogy nem számíthat az egyik legtapasztaltabb védőjére, sőt, Araujo sem lesz bevethető.

A La Ligában is több meccset kell kihagynia Piqué-nek, és szinte biztosan nem lesz ott az Osasuna, a Huesca és a Real Sociedad ellen sem. Ezen a hétvégén Osasuna otthonába látogatnak, ahol Koemannek csak három védő áll majd a rendelkezésére Clément Lenglet, Samuel Umtiti és Óscar Mingueza személyében.