Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Mindig az volt az álmom, hogy Angliában edzősködjek”

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola egy interjúban elmondta, hogy mindig is szeretett volna egy angol csapatot irányítani, amivel ráadásul Bajnokok Ligáját is kell majd nyernie. 

A katalán edző legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy egy valóra vált álom a Manchester City edzőjének lenni, mivel mindig is erre vágyott a karrierjében, annak ellenére, hogy olyan elit klubokat is irányíthatott, mint a Barcelona vagy a Bayern München.

“Nagyon boldog voltam a szülővárosomban, Barcelonában és a Bayern Münchennél is, el sem tudod képzelni mennyire…”

– nyilatkozta Guardiola Rio Ferdinandnak a BT Sport “Rio Meets” című műsorának legutóbbi adásában.

“Kiváltságos egy pasi vagyok, hogy ilyen klubokat irányíthattam, de itt, most már négy vagy öt évvel később, annyira jól érzem magam. Mindig volt egy olyan érzésem, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy William Shakespeare, a Beatles, az Oasis, a színházak és a filmek országában edzősködhetek. Ez az ország annyi, de annyi módon különleges, és én meg akartam ezt élni.”

Guardiola bár több Premier League-et is nyert, a Cityvel még nem tudta magasba emelni a Bajnokok Ligája trófeáját, ahogy azt megtette már a Barcelonánál is, és bevallotta, hogy nagy nyomás van rajta, hogy újra megtegye most már a Kékekkel is.

“Ez a nyomás mindig is rajtam lesz, amíg Angliában leszek. Ezt tudom.”