Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: Rakitic különleges trófeával cikizte Messit

Hat esztendős keresztül volt az FC Barcelona középpályájának lüktető ereje Ivan Rakitic. A horvát csillag az elmúlt nyáron tért vissza a Sevillahoz, ám egyhamar aligha felejti el élményeit a Camp Nou-ban. Ezzel kapcsolatban szólaltatták meg a LaLiga TV műsorában.

A még mindig csak 32 esztendős középpályás 2014. és 2020. között volt az FC Barcelona játékosa. Előtte három idényt húzott le a Sevillaban. És bizony az andalúz együttessel sem volt sikertelen: Európa-liga győzelem 2014. tavaszán.

Rakitic természetesen élete csúcsának tartja a Barcában töltött éveket, ahol nem csak korszakos zsenikkel, hanem a labdarúgás történetének legjobbjaival lehetett játszhatott együtt:

„Amikor megérkeztem, a játékosok éhsége hihetetlen volt. Szerencsémre Xavival és Iniestaval edzhettem. Tanultam tőlük a pályán és a pályán kívül is. Olyan játékosok, akik semmit sem csak úgy kaptak, hanem kiérdemelték a sikereket. Nem véletlen, hogy mindent megnyertek. Minden játékosnak volt szerepe, és mindenki mindent megtett a győzelemért. Berlinben, a Bajnokok Ligája döntője előtt azt mondtuk magunknak: ha összetartunk, akkor senki nem verhet meg minket.

– büszkélkedett a katalánok korábbi játékosa.

Rakitic egy érdekes anekdotát is megosztott a LaLiga TV-ben:

„Egyszer azt mondtam neki: „/Mindent megnyertél, sok gólt szereztél. De én nyertem egy olyan trófeát, amit Te soha nem fogsz, az Európa-ligát!/.”

– emlékezett vissza tréfájára a vb-ezüstérmes focista.