Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Sánchez duplája döntött, az Inter nagy lépést tett a Scudetto felé – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 25. fordulójának csütörtöki mérkőzésén a listavezető Inter 2–1-es sikert aratott a kiesőjelölt Parma otthonában, így Antonio Conte együttese tovább növelte előnyét közvetlen üldözőjéhez, az AC Milanhoz képest.

Az első játékrészben a hazaiak úgy-ahogy tartani tudták a lépést a bajnoki címre pályázó ellenfelükkel szemben, ennek eredménye egy gól nélküli félidő lett. A fordulást követően már jóval nehezebb volt hatástalanítani a Nerazzurri támadásait, az 54. percben ez nem is sikerült a Hercegeknek: a szenzációs formában lévő Romelu Lukaku labdájából a szintén ex-manchesteri Alexis Sánchez volt eredményes. Nyolc perccel később érkezett a chilei második találata is, méghozzá ezúttal is Lukaku előkészítésének köszönhetően. A Parma ugyan szépíteni tudott Hernani révén, de összességében nem volt kérdéses a három pont sorsa.

Az Inter tehát a győzelmével kihasználta a második helyezett Milan botlását, így már hat pont fekete-kékek előnye a Serie A élén. A Parma pokolian nehéz helyzetbe került, egészen pontosan 6 pontra vannak a bennmaradást érő pozíciótól Roberto D’Aversa fiai.

SSD Parma – FC Internazionale 1–2 (0-0)
Gólszerzők: Hernani (71.), ill. Sánchez (54., 62.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Juventus 3–0 Spezia
Sassuolo 3–3 Napoli
Genoa 1–1 Sampdoria
Fiorentina 1–2 Roma
Cagliari 1–0 Bologna
Benevento 0–3 Verona
Atalanta 5–1 Crotone
Milan 1–1 Udinese

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: