Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi remek gólpasszt adott, megint nyert a Barca – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén az FC Barcelona kétgólos sikert aratott az Osasuna otthonában – a találkozón a mindössze 18 esztendős Ilaix Moriba is eredményes volt.

A találkozó első igazán komoly lehetőségére csupán a 14. percig kellett várni: ekkor a hazaiak támadója, Kike Barja próbálkozott a büntetőterületen kívülről, ám Marc-André ter Stegen kapus résen volt. Az esélyesebb gránátvörös-kékek fél óra elteltével már előnyben voltak, méghozzá Jordi Alba bombagóljának köszönhetően – Lionel Messi előkészítése zseniálisra sikeredett. Nem sokkal később az Osasuna egyenlíthetett volna, ám Ter Stegen Rubén García ziccerénél is bemutatott egy bravúrt, így maradt a 0–1 az első játékrész eredménye.

A fordulást követően Messi nagyon hamar munkát adott az ellenfél kapusának, Sergio Herrera állta is a sarat. A folytatásban többször is veszélyben forgott a vendégek előnye, ám a Kis Pirosak csatára, Jonathan Calleri rendre célt tévesztett. A kihagyott lehetőségek a hajrában megbosszulták magukat, ugyanis a Barca a csereként beálló Moriba találatával a meccs 83. percében bebiztosította a győzelmet – az ifjú középpályásnak ez volt az első gólja a felnőttcsapatban.

Az újabb három pontjának köszönhetően Ronald Koeman együttese két egységnyire megközelítette a listavezető, ugyanakkor két meccsel kevesebbet vívó Atlético Madridot a La Liga tabelláján – a Matracosok vasárnap városi derbit játszanak a címvédő Real Madrid ellen. Az ezúttal vereséget szenvedő Osasuna 28 pontja jelenleg a 13. helyre elég.

CA Osasuna – FC Barcelona 0–2 (0-1)
Gólszerzők: Alba (30.), Moriba (83.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Valencia 2–1 Villarreal

Szombat
Valladolid 2–1 Getafe
Elche 2–1 Sevilla
Cadiz 1–0 Eibar

Vasárnap
14:00 Huesca – Celta Vigo
16:15 Atlético Madrid – Real Madrid
18:30 Real Sociedad – Levante
21:00 Athletic Club – Granada

Hétfő
21:00 Betis – Alavés

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: